Novinky - 10.02.2019 19:01

Rohový kop zatočil priamo do brány. Posudzovať to musel VAR

Zdroj: huste.tv/youtube

Majstrovský kúsok sa podaril v prvom semifinálovom zápase Copa del Rey skúsenému záložníkovi Joaquínovi. Betis v domácom prostredí remizoval s Valenciou 2:2, čo sa v konečnom súčte fanúšikom mohlo máliť. Po hodine hry totiž viedol dvojgólovým rozdielom, no hostia dokázali manko dotiahnuť a v odvete to budú oni, kto bude mať lepšie postupové vyhliadky. Zeleno-biele publikum 37-ročný domáci stredopoliar rozjasal v 54. minúte, keď dokázal do brány Jaumea Domenecha zakrútiť rohový kop.

K slovu sa dostala aj video technológia. V opačnom prípade, ťažko povedať, ako by sa voľným okom rozhodol arbiter pri pohľade na vyrazený center. Hosťujúci brankár dokázal na loptu zareagovať celkom pohotovo, no nejaký ten centimeter ho predsa od úspešného zákroku delil. Druhý semifinálový duel táto dvojica zohrá 28. februára.

Väčšiu pozornosť v Pohári púta druhá semifinálová dvojica. Tá totiž vyskladala El Clásico a aj medzi Barcelonou a Realom sa v úvodnom zápase zrodil nerozhodný výsledok. V Madride na seba narazia v predposledný februárový deň. Okrem toho sa dva najslávnejšie celky v krajine stretnú aj v druhý marcový deň, čo už bude ligový zápas.