Novinky - 10.02.2019 23:41

Kde by mohol byť Ngannou s lepším trénerom

Zdroj: huste.tv/youtube

Popredný redaktor a promotér UFC Joe Rogan vedie svoj vlastný podcast o zmiešaných bojových umeniach a často sa v ňom púšťa aj do pomerne odvážnych tém. Najnovšie si na mušku vzal Francisa Ngannoua. Kamerunská superhviezda vletela na scénu UFC fantasticky a jeho prvých šesť zápasov nikdy netrvalo dlhšie ako dve kolá, vo väčšine prípadov dokonca stihol súpera knockoutovať do dvoch minút. Stáli proti nemu pritom súperi ako Blaydes, Arlovski alebo Overeem.

Hoci disponuje neuveriteľne tvrdými údermi, už vtedy odborníci upozorňovali, že priveľmi uveril vo svoju výnimočnosť, výsledkom bol kondične nezvládnutý zápas s Miocicom a následne katastrofálny výkon proti Lewisovi. Dve prehry v rade Ngannoua vykoľajili, ale vrátil sa v novembri v Pekingu, keď pripravil za 45 sekúnd K.O. Curtisovi Blaydesovi. Budúci víkend ho čaká súboj s Cainom Velasquezom a jeho víťaz by sa pravdepodobne mal stať sa jednotkou rebríčka vyzývateľov ťažkej váhy.

Velasquez nie je zďaleka čistokrvným pästiarom, ale najmä skvelým zápasníkom - wrestlerom. Tu sa naskytá otázka, či také niečo opäť raz Kamerunčan zvládne kondične. "Pohybuje sa ako mačka, je taký neskutočne rýchly, až ma to desí. Pokiaľ ide o fyzický fond, je nesmierne nadaný," vychválil Rogan Caina Velasqueza. V čase jeho najväčšej aktivity sa do pamäti vryli najmä jeho päťkolové súboje s Juniorom dos Santosom, z ktorých vyťažil dve víťazstvá. Naposledy však bojoval v júli 2016 a teraz má pred sebou veľký návrat.

Práve pohyblivosť môže v tomto zápase spraviť veľký rozdiel. "Ako dlho sa dokáže chlap s jeho hmotnosťou hýbať a prepínať postoje, pričom sa nemôže spoliehať len na postoj a rozdávanie úderov," zamýšľal sa moderátor v podcaste spoločne s hosťom T.J.-om Dillashawom, veľkým menom z bantamovej váhy. Hoci pôjde o zápas v ťažkej váhe, Ngannou bude mať možno aj desať kilogramov navrch. Rodáka z Kalifornie si pamätáme zápasiť s váhou okolo 109 kilogramov, zatiaľ čo Afričan sa pohybuje na hornej hranici 120-kilogramovej váhovej kategórie. Faktom však je, že rozdiel spraví aj fakt, že Ngannou je o osem centimetrov vyšším bojovníkom.