Novinky - 12.02.2019 11:37

Barani sa proti Košiciam odejú do ružového

Zdroj: huste.tv

Druhý rok po sebe sa hokejový klub z Banskej Bystrice zapája do boja proti rakovine prsníka. V stredajšom zápase proti Košiciam preto vykorčuľuje v špeciálnych bielo-ružových dresoch, ktoré po konci zápasu poputujú do dražby, ktorá bude prebiehať priamo na webe HC '05 a rovnako na facebookovej stránke klubu. Tieto aktivity sú úzko prepojené s AVONom, ktorý organizuje každoročný Pochod a výťažok z dresov bude venovaný práve na túto udalosť.

Čestné úvodné buly v tento špeciálny večer obstará slovenská thaiboxerská hviezda Vladimír Moravčík. "Som veľmi potešený, že som dostal takúto možnosť podporiť dobrú vec a zúčastniť sa charitatívnej akcie. Rád som tomu vyšiel v ústrety," cituje ho stránka Baranov. Kampaň za zdravé prsia prebieha už 20 rokov a okrem spoločných aktivít je jej súčasťou aj zvyšovanie povedomia o tomto zákernom a vážnom ochorení, informovanie o liečení a aj o prevencii. Aktuálny ročník bude mať heslo "Nie je dôležité, čo máš v hlavne, ale v srdci" a takto je deklarovaná viera, že sa nájde veľa štedrých darcov. Od vzniku tohto projektu sa podarilo vyzbierať už 1,3 milióna eur.

Samotný hokejový zápas, aj so spomenutými predzápasovými aktivitami, vám ponúkneme v priamom prenose na Husté TV. Favoritom budú domáci Banskobystričania, ktorým po prehre vo Winter Classic líder zo Zvolena ušiel na trojbodový rozdiel a práve Košice sa dotiahli na rozdiel jediného bodu. Práve tieto tri celky sú jedinými, ktoré sa v Tipsport lige dostali cez 100 nazbieraných bodov a zároveň majú istotu účasti v play-off. Zverenci Dana Cemana dokázali nad Košicami vyhrať vo všetkých štyroch tohtosezónnych meraniach síl a Oceliari sa naposledy z výhry proti tomuto súperovi tešili v marci 2018.