Novinky - 12.02.2019 13:18

Malkin v derby stratil nervy a zápas mu skončil predčasne

Zdroj: huste.tv/youtube

Tradične veľkú pozornosť v profilige pútalo pensylvánske derby, v ktorom na seba narazili hokejisti Philadelphie Flyers a Pittsburghu Penguins. Úspešnejší boli Tučniaci, ktorí vyhrali 4:1 a v správny čas ukončili svoju šnúru štyroch prehier v rade. Napriek dobrému výsledku však rezonoval skrat útočníka Jevgenija Malkina, ktorý päť minút pred koncom dostal okrem vyššieho trestu aj osobný desaťminútový.

Skrat ruského útočníka pritom mohol byť hodnotený ešte prísnejšie, pokiaľ by mu zámer vyšiel. Po súboji na útočnej modrej sa pretláčal s Rafflom a Laughtonom, pričom prvý menovaný ho provokačne udrel zozadu do prilby. Reakcia hosťujúceho hráča bola prehnaná. Hokejku si prechytil do jednej ruky a zahnal sa ňou po hlave Rakúšana. Útočník Flyers do tváre zasiahnutý nebol, no Malkina to od trestu neomilostilo.

Počas päťminútovej presilovej hry dokázala Philadelphia streliť svoj jediný gól v stretnutí, no v záverečných sekundách pri hre bez brankára inkasovala ešte raz. Zverenci Scotta Gordona prehrali len druhý raz za ostatných jedenásť stretnutí, avšak nezvládnuté derby vždy mrzí o čosi viac.