Novinky - 15.02.2019 10:03

Ani na dvakrát nedokázal rozohrať a inkasoval

Zdroj: huste.tv/youtube

Pri novodobých brankároch sa predpokladá, že sú schopní predvídať a čítať hru, čiže nie každý ich zákrok zákonite končí prerušením hry. Vytriasť puk z lapačky a udržať plynulosť hry však nie je vždy úplne jednoduchou záležitosťou, obzvlášť, ak je na blízku protihráč. Nepríjemne sa o tom presvedčil gólman Toronta Maple Leafs v zápase s Vegas Golden Knights a súperovi doslova daroval vyrovnávajúci gól.

Stalo sa tak v 23. minúte zápasu, keď zakončenie z krídelného priestoru dokázal dánsky brankár Frederik Andersen vykryť a hráči Vegas odišli striedať. Preto sa rozhodol, že puk prenechá spoluhráčovi za bránkou, no nemal ho plne pod svojou kontrolou, navyše od chrbta sa k nemu blížil Reilly Smith. Andersen na prvý raz puk nerozohral, aj na druhý s tým mal značné problémy a domáci útočník mu už tretí pokus neumožnil. Zmocnil sa puku a pred bránku ho posunul nestráženému Paulovi Stastnemu, ktorý vyrovnal na 1:1.

Našťastie pre Toronto, do konca zápasu bolo ešte času veľa, skóre sa viackrát zmenilo a boli to hostia, ktorí nakoniec duel dotiahli do úspešného konca. Na ľade minuloročného finalistu bojov o Stanley Cup vyhrali 6:3 a potvrdili svoju aktuálnu veľmi slušnú formu. Rytieri, naopak, prehrali tretí zápas po sebe.