Novinky - 15.02.2019 11:00

One Woman Show zo Slovenska, veľká zlatá dcéra malej krajiny

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, twitter

Doplnené ohlasy svetových internetových médií na víťazstvo Petry Vlhovej vo štvrtkových pretekoch obrovského slalomu žien v rámci majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Aare:

ORF (Rak.): "One-woman-show zo Slovenska. Iba koncom decembra vyhrala Petra Vlhová svoj prvý obrovský slalom v kariére. Necelé dva mesiace neskôr sa napriek jazdám s chybami stala absolútne zaslúžene majsterkou sveta v tejto disciplíne. Po striebre v kombinácii je to pre Vlhovú už druhá medaila. Pre našich susedov je Vlhová - One woman show. Všetky medaily, ktoré doteraz Slovensko získalo, pochádzajú od veľkej dcéry tejto malej krajiny."
Blick (Švaj.): "Zlato pre Petru Vlhovú. Švajčiarky bez medaily."
iDnes.cz (ČR): "Prvá slovenská svetová šampiónka. Vlhová oslavuje triumf v obrovskom slalome."
Sport1.de (Nem.): "Viktoria Regensburgová získala na MS v Aare prvú medailu pre Nemecko. V obrovskom slalome ju zdolala iba Slovenka Vlhová."
Gazzetta dello Sport (Tal.): "Vlhovej triumf, Shiffrinová tretia. Brignoneová mimo pódia. Historický triumf Slovenky Petry Vlhovej, ktorá o 0,14 zdolala Rebensburgovú a o 0,38 sezónnu líderku Shiffrinovú."
Kurier (Rak.): "Vlhová zdolala v napínavom finále Rebensburgovú aj Shiffrinová a podmanila si obrovský slalom."
Expressen (Švéd.): "Historické zlato pre Vlhovú a Slovensko. Švédsko je stále na domácom svetovom šampionáte bez medaily. Najlepšou Švédkou bola siedma Sara Hectorová, Mikaele Shiffrinovej v obrovskom slalome ušlo zlato."
FAZ (Nem.): "Strieborný happyend pre Rebensburgovú. Pár sekúnd pred cieľom to ešte vyzeralo na zlato, ale nakoniec našu pretekárku zdolala Slovenka Petra Vlhová."
BBC (V. Brit.): "Vlhová porazila Rebensburgovú a získala zlato v obrovskom slalome."