Novinky - 16.02.2019 09:00

V Košiciach si geniálne vystrelili z nového spoluhráča

Zdroj: huste.tv

V hokejových kluboch po celom svete je milou tradíciou, že na nového hráča spoluhráči pripravia nejaký žartík, aby mu pomohli lepšie zapadnúť do kádra. Keď sa v novom pôsobisku ešte nestihol poriadne rozhliadnuť, ľahšie uverí aj menej zvyčajným veciam, ktoré môžu byť zaužívané. Nič na tom nemení ani to, pokiaľ má 32 rokov a jeho úlohou je na ľade rozdávať skúsenosti a odvádzať dobrú prácu.

Stále pomerne čerstvá košická akvizícia, Roman Derľuk, stihol za oceliarov odohrať doteraz len štyri zápasy, z toho jediný domáci. Po výhre nad Duklou Trenčín v Steel Arene, ku ktorej pomohol jednou asistenciou mal radosť a oslávil to rybičkou smerom ku kotlu košických priaznivcov. Pravda, dúfal, že spoluhráči urobia to isté a takto to v klube funguje.

Prsty v tom celom mal Marcel Haščák, ktorý sa v zápase blysol dvomi gólmi a Derľukovi presvedčivo vysvetlil fiktívnu ďakovačku. Pri pohľade na toto video môže mať zvláštne pocity aj Eliezer Ščerbatov, ktorý taktiež do kádra pribudol na konci prestupového obdobia a kabína ho rovnako stihla skasírovať za premiérový presný zápas. Ten prišiel kolo predtým proti Banskej Bystrici, no jeho zásah zmiernenie vysokej prehry 1:5.