Novinky - 16.02.2019 11:00

Za kontroverznú oslavu môže Bale dostať stopku na 12 zápasov

Zdroj: huste.tv/Twitter

Disciplinárna komisia španielskej futbalovej ligy sa bude zaoberať Garethom Baleom a konkrétne spôsobom, akým oslávil svoj presný zásah minulý víkend v madridskom mestskom derby. Real vyhral na pôde Atlética 3:1, čo okrem Walesana strelecky zariadil aj Sergio Ramos a Casemiro. Za domácich skóroval iba Griezmann. Biely balet sa tak dostal v tabuľke pred svojho súpera, no na Barcelonu stále stráca šesť bodov.

Baleov gól znamenal v podstate spečatenie výsledku, keďže v 74. minúte poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Oslávil to zalomením ruky v lakti a jej prekrížením druhou rukou, čo sa v Španielsku vníma ako vulgárne gesto. Strelec si toho podľa všetkého bol dobre vedomý, keďže ho sebavedome predviedol pred sektorom fanúšikov Atlética. Ľahko mu to vôbec nemusí prejsť a najprísnejším možným trestom je dištanc až na dvanásť zápasov.

Do zápasu sa pritom dostal až ako striedajúci hráč po takmer hodine hry a naopak po hodine hry bol vystriedaný v zápase Champions League proti Ajaxu Amsterdam. V prebiehajúcej sezóne sa 29-ročný krídelný útočník strelecky presadil už dvanásťkrát, z toho rovná polovica zásahov prišla v La Lige.