Novinky - 16.02.2019 23:19

Jedna penalta bola odpískaná, ďalšie dve byť mohli

Zdroj: huste.tv

Hneď v prvom jarnom kole sa Fortuna liga dočkala prestížneho derby zápasu, ktorý v dostavanej MOL Aréne zviedol domáci DAC Dunajská Streda s hosťujúcim Slovanom Bratislava. Najmä zásluhou domáceho brankára bol dlho v platnosti bezgólový stav, no boli to belasí, ktorí natiahli svoju neporaziteľnosť, navyše vyhrali aj deviaty tohtosezónny zápas na ihrisku súpera a stali sa istými víťazmi základnej časti. Pred skvelou návštevou 12 135 divákov brali hostia tri body po výsledku 0:1.

Ako to v podobných stretnutiach býva, pod drobnohľadom bol hlavný rozhodca Filip Glova a ten bude ešte niekoľko dní často spomínanou postavou. Jediný gól stretnutia totiž padol po pokutovom kope, ktorý spôsobila ruka Césara Blackmana. Panamský bek pritom hral len svoj piaty zápas v dunajskostredských farbách, pri strážení Andraža Šporara nebol dostatočne opatrný a stal sa tak smutným hrdinom duelu.

​Voči odpískaniu penalty možno niečo namietať len ťažko, no spornejšie sú ďalšie dve situácie, po ktorých sa zrejme mohlo z bieleho bodu kopať taktiež. Prvý raz po priamom kope bratislavského tímu, ktorý pred bránu súpera zatočil Dávid Holman a najvyššie vyskočil Marin Ľjubičić. Ten proti svojmu bývalému zamestnávateľovi namieril len do brvna, no vzápätí bol zrazený brankárom k zemi. Martin Jedlička si pritom na loptu nesiahol a ak by do súboja prišiel takto neskoro po zemi, penalta by sa pískala s určitosťou. Vo vzduchu však gólmani ohľaduplní byť nesmú a hoci bez kontaktu s loptou jednoznačne zrazil protihráča k zemi, v hre sa pokračovalo.

​V treťom spornom momente sa už cítili ukrivdene hráči Dunajskej Stredy. Tí prehrávali o jeden gól a pripraviť sa snažili záverečný nápor na brankára Greifa. Priamy kop Zsolta Kalmára nedokázal hlavou usmerniť nikto v žlto-modrom, ale z nebezpečnej oblasti to belasí odpratávali poriadne kostrbato. V jednom momente pritom lopta celkom jednoznačne padla na ruku Mohu. V snahe hlavičkovať ju mal ďaleko od tela, no píšťalka sa neozvala a nič nesignalizoval ani čiarový rozhodca.