Novinky - 19.02.2019 17:15

Ľadár preskakoval boby v plnej rýchlosti. Zachránil si život

Zdroj: huste.tv/Twitter

Minulý víkend sa elita medzi bobistami stretla v americkom Lake Placid, kde bol na programe ďalší zo závodov Svetového pohára. Podujatie prinieslo aj jeden moment, z ktorého skutočne mrazí. Na dráhu sa akurát dostala posádka štvorbobu reprezentujúca Monako, ktorú viedol Rudy Rinaldi. V jednom momente sa však v koryte objavil ľadár, ktorý sa ocitol tesne pred bobmi.

Pokiaľ by posádka v rýchlosti približne 120 kilometrov za hodinu muža zostrelila, následky by boli zrejme fatálne. Ten však zachoval obdivuhodnú duchaprítomnosť, vyskočil na okraj koryta a tým sa bobom vyhol. Samotný muž je tak v poriadku, no nabudúce si dvakrát premyslí načasovanie, kedy sa bude po trati prechádzať.

Monačania obsadili v Lake Placid konečné 19. miesto, triumfoval kanadský štvorbob v zložení Justin Kripps - Benjamin Coakwell - Ryan Sommer - Cameron Stones. Súčasťou programu bola aj česká posádka vedená Dominikom Dvořákom, ktorá sa v priebežnom celkovom hodnotení SP nachádza na siedmej priečke. Vedú Nemci na čele s Friedrichom Francescom, ktorí vyhrali štyri z ostatných siedmich pretekov Svetového pohára.