Novinky - 19.02.2019 21:01

Zbláznil sa? Lobov bude boxovať bez rukavíc

Zdroj: huste.tv/youtube

Rus Artem Lobov patrí určite medzi kvalitných MMA bojovníkov a svedčí o tom aj fakt, že pôsobil na scéne UFC a je sparring partnerom Conora McGregora. S Írom má spoločné aj to, že rád na seba púta pozornosť aj mimo svojich duelov. Potvrdil to svojimi najnovšími aktivitami. S najslávnejšou organizáciou zmiešaných bojových umení na vlastnú žiadosť rozviazal zmluvu a hoci sa oňho ihneď začala zaujímať konkurencia, zmení šport. Podľa ESPN sa upísal Bare Knuckle FC, čo je asociácia zastrešujúca "box bez rukavíc". Tento šport sľubuje viac krvi, populárny je predovšetkým v Spojených štátoch, len nedávno ho opätovne zlegalizovali a o rodáka z Nižného Novgorodu bude bez pochýb záujem.

Počas svojej doterajšej kariéry mal bilanciu 13-15, pred časom si intenzívne pýtal zápas s Renatom "Moicanom" Carneirom, no na taký objektívne ešte nedorástol. Popri tom dlhšie spomínal, že by sa celkom rád presunul do boxerského ringu a hoci to mnohí považovali za trápne napodobňovanie svojho "parťáka" McGregora, odhodlal sa k tomuto pomerne zvláštnemu kroku. Zďaleka pritom nie je prvým, kto zmiešané bojové umenia vymenil za "bare knuckle" a už teraz má mať sľúbené, že mu budú do cesty stavať zaujímavé mená z radov jeho niekdajších konkurentov. V týchto vodách pred ním zakotvil už napríklad Johny Hendricks, Kendall Grove alebo Chris Leben.

Slušne si Lobov môže prilepšiť aj po finančnej stránke. Získa podiely z vysielacích práv eventov v tomto brutálnom športe a BKFC mu nebude brániť v tom, aby sa upísal ktorejkoľvek MMA organizácii a fungoval tak na dvoch frontoch zároveň. Podmienkou však je, že táto organizácia bude akceptovať aj jeho kontrakt s "holopästiarmi". Debut na tejto scéne má zažiť 20. apríla a jeho súperom bude Jason Knight, v ktorého kariére by sme našli aj deväť vystúpení v UFC.