Novinky - 19.02.2019 20:26

Kučerov má na dosah najlepší individuálny výkon od sezóny 1995/1996

Zdroj: sita/youtube

Ruský hokejový útočník Nikita Kučerov je momentálne najproduktívnejším hráčom zámorskej NHL, keď v 60 zápasoch základnej časti profiligy nazbieral už 99 bodov (29+70). Dvadsaťpäťročný krídelník má najlepšiu východiskovú pozíciu na zisk Art Ross Trophy a zároveň môže vytvoriť najlepší individuálny výkon od sezóny 1995/1996, kedy Mario Lemieux získal 161 bodov. Odvtedy dosiahol najproduktívnejší hráč základnej časti maximálne 127 bodov, podarilo sa to Jaromírovi Jágrovi v ročníku 1998/1999. Pri súčasnej forme ho však môže Kučerov prekonať.

Líder "bleskov" má momentálne priemer 1,65 bodu na zápas a do konca dlhodobej fázy súťaže môže nastúpiť až 22-krát, čo by znamenalo v súčte zisk 135 bodov. V prospech rodáka z Majkopu hrajú aj dobré výsledky Tampy Bay, ktorá v ostatných desiatich dueloch až osemkrát zvíťazila a vo zvyšných dvoch prípadoch získala minimálne bod. Hráči Lightning sú v priebežnej tabuľke NHL suverénne na prvej priečke s pätnásťbodovým náskokom pred Calgary Flames. V rámci konferencie kraľujú o šestnásť bodov pred Bostonom Bruins.


Pri víťazstve nad Columbusom bol pri všetkých piatich góloch svojho mužstva

Kučerov v súčasnosti ťahá šnúru piatich zápasov so ziskom minimálne jedného bodu, v ktorých dosiahol sedem gólov a jedenásť asistencií. V pondelňajšom dueli proti Columbusu Blue Jackets bol najvýraznejšou postavou na ľade, keďže na víťazstve Tampy 5:1 sa podieľal piatimi bodmi. "Je to špeciálny hráč. Bol to zápas, v ktorom sme nehrali najlepšie, ale prišiel Nikita ako muž dôležitých momentov a zariadil naše víťazstvo," povedal na adresu Kučerova pre kanadskú televíziu TSN tréner Tampy Bay John Cooper.