Novinky - 20.02.2019 21:13

Posunutá bránka pripravila Sharks o víťazný gól

Zdroj: huste.tv/youtube

Po zápase s Bostonom Bruins zavládli v tábore fanúšikov San Jose Sharks rozhorčené reakcie. Ligový zápas celkov na druhej priečke svojich konferencií začal výrazne lepšie Boston, ktorý viedol 3:0. Žraloci sa dotiahli na jednogólový rozdiel a dve minúty pred koncom dokonca viedli 5:4. Bruins vyrovnali a tým zaistili, že obe strany minimálne bod z tohto stretnutia ukoristia. Poriadnu kontroverziu však prinieslo predĺženie, v ktorom bolo San Jose pripravené o obrovskú gólovú možnosť, avšak v súlade so všetkými pravidlami.

Sharks sa pred brankárom Raskom ocitli v príležitosti, no tá gól nepriniesla, len mierne vychýlenie bránky z predpísaného postavenia. Puku sa však zmocnil hosťujúci Boston, založil rýchly protiútok, takže k okamžitému prerušeniu hry nedošlo. Keď však jeho šanca skončila trestuhodnou nepresnosťou v prihrávke a domáci šli dvaja na brankára, útočilo sa už na posunutú bránku a zaznel hvizd.

Rozhorčený Evander Kane puk napálil na fínskeho brankára cez prerušenú hru, za čo dostal od arbitrov rázne napomenutie. Hoci sa Sharks poriadne zlostili, podobné situácie sa v súčasnom hokeji riešia presne takto a posunutie bránky k automatickému prerušeniu hry nevedie. Zlosť domácich ešte znásobil fakt, že o pol minúty neskôr skóroval Boston a stal sa tak víťazom predĺženia.

Niečo podobné sa v tomto ročníku riešilo aj v Tipsport lige, konkrétne v septembrovom zápase medzi Nitrou a Trenčínom. Vtedy však Nitrania strelili gól v čase, keď ich bránka nestála na svojom mieste. Dukla sa do žiadneho protiútoku nedostala, navyše nešlo o predĺženie. Situácia tak nebola až taká horúca, ale rovnako vyvolala rozporuplné reakcie, keďže šlo o víťazný gól na 2:1.