Novinky - 27.02.2019 08:54

Obor opäť zhodil rukavice! NHL zvažuje trest pre Cháru za hit na Kanea

Zdroj: huste.tv/youtube

Boston Bruins, v zostave s Chárom aj brankárom Halákom, v noci pokoril San Jose 4:1. Šlo o súboj tímov z druhých miest svojich konferencií a prenasledovatelia Sharks sa pre prehry priblížiť nedokázali, no ani Bruins náskok pred Torontom nenavýšili. Po zápase rezonovalo aj meno slovenského obrancu, ktorý si tvrdo vyšliapol na Evandera Kanea, z čoho vyplynula bitka. Vedenie súťaže sa teraz má zaoberať tým, či Chára nedostane dodatočný trest.

Tretiu tretinu otváralo San Jose s trojgólovým mankom, ale s odhodlaním niečo s tým spraviť. Jednu z útočných aktivít rezolútne zastavil bostonský zadák s číslom 33 na drese, čo si odniesol na zadnom mantineli Evander Kane. Kanadský útočník sa bleskovo vrátil na nohy a šiel zákrok oplácať. Zozadu síce Cháru na chvíľu strhol na ľad, no ten sa rýchlo vrátil na nohy a niekoľkým údermi zúročil svoju takmer 20-centimetrovú výškovú prevahu.

Zdeno Chára dostal priamo v zápase trest na 2+5, Kane za vyprovokovanie bitky 10-minútový osobný trest, ktorý mu za protesty narástol o ďalšiu "desiatku" a šiel do šatní. Tým to však skončiť nemusí. Prvotný zákrok bostonského beka smrdel úderom na hlavu a pristaví sa pri ňom aj spomínaná disciplinárna komisia súťaže.