Novinky - 04.03.2019 17:30

Mŕtvica a koniec kariéry. Lúči sa legenda MMA

Zdroj: huste.tv/Instagram

Profesionálnu kariéru v bojových športoch ukončil jeden z prvých Európanov, ktorý sa preslávil na scéne MMA a meno si predtým vybudoval predovšetkým na kickboxerskej scéne v organizácii K1. Mirko "Cro Cop" Filipović dal bodku za svojím pôsobením v ringoch a klietkach prostredníctvom príhovoru na instagramovom profile a súvisí s jeho zdravotnými problémami. Pred pár dňami totiž prekonal mŕtvicu.

Mirko Cro Cop má za sebou aj pôsobenie v UFC, no v súčasnosti patril medzi najväčšie hviezdy japonskej organizácie Rizin. Šepkalo sa však o jeho prestupe potom, čo bol vynechaný zo silvestrovského eventu. Na ňom dostal prednosť boxer Floyd Mayweather. Ako posledný zápas Chorvátovej kariéry sa zapíše februárové vystúpenie v Bellatore, v ktorom zdolal Roya Nelsona. Jeho bohatá bilancia v zmiešaných bojových umeniach zahŕňa 38 víťazstiev a 11 prehier. Nad jeho sily bol napríklad Alexej Olejnik, Frank Mir, Junior Dos Santos alebo Fjodor Emelianenko, všetko veľké hviezdy ťažkej váhy. Knokautoval však mená ako Heath Herring, Mark Coleman, Wanderlei Silva alebo Eddie Sanchez.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mirko Filipović (@crocop1009),

"Moji drahí priatelia, môj posledný súboj bol už úplne posledným. Oznámil som to už veľakrát, ale teraz je naozaj koniec. V utorok ráno som na tréningu dostal mŕtvicu. Mal som šťastie, že nepoškodila a nedeformovala moju tvár," objasnil dôvod svojho rozhodnutia cez sociálnu sieť a dodal: "Dnes som bol prepustený z nemocnice, cítim sa dobre a verím, že to tak aj ostane. Všetky upozornenia a varovania vnímam oveľa serióznejšie a v tejto fáze zotavovania musím byť veľmi disciplinovaný. Po troch mesiacoch budem schopný pokračovať v tréningu, ale už nikdy nebudem schopný udierať a prijímať údery na hlavu,"

Dodáva, že taký je život, na nič sa nechce sťažovať a poďakoval všetkým fanúšikom, ktorí boli pri všetkých jeho víťazstvách a prehrách. 44-ročný bojovník zažil počas svojej kariéry obrovské množstvo veľkých súbojov. Hovorilo sa, že jeho pravý kop posiela do nemocnice, ľavý na cintorín. Koniec kariéry rodáka zo Záhrebu prichádza v pomerne nečakanom čase. Mnohí bojovníci odchod do dôchodku odkladajú, čím si výrazne kazia svoju zápasovú bilanciu. Vo Filipovićovom prípade však platí, že ťahal šnúru desiatich víťazstiev, hoci prevažne na scéne Rizinu, kde prakticky nemal konkurenciu. Pomedzi to absolvoval UFC Fight Night v Krakove, kde v hlavnom zápase zdolal Gabriela Gonzagu a už spomínaný bellatorový zápas s Nelsonom.