Novinky - 08.03.2019 14:51

Finálnej prihrávke dal nový význam. Parádny výpad z KHL

Zdroj: huste.tv/Instagram

Finálna gólová prihrávka je v hokeji veľkou vecou aj sama o sebe. Občas sa ju však hráčovi podarí zrealizovať tak, že gól spoluhráčovi ponúkne ako na podnose a význam takejto asistencie v danom momente až prevyšuje samotný gól. Príklad ukázal Andre Petersson z Barysu Astana. Kazašský tím sa s Torpedom stará o jednu z najvyrovnanejších sérií tohtoročného osemfinále play-off, a to napriek tomu, že Barys do série vstupoval z druhého miesta po základnej časti. Samotné duely prinášajú atraktívne boje, hoci konkrétne piaty zápas bol pomerne jasnou záležitosťou.

Astana vyhrala nad Nižným Novgorodom 3:1, pričom po 28 minútach hry viedla už trojgólovým rozdielom. Petersson bol ústrednou postavou pri druhom aj treťom zásahu. Ten posledný sám dal, na víťazný pripravil nezištnú asistenciu pre Bochenskeho. Švédsky útočník výborne zapracoval v obrannom pásme, kde vystihol prihrávku medzi Calofom a Aľajevom a okamžite vyrazil do brejku. Z toho bolo prečíslenie dvoch proti jednému. Orlov sa dobre položil do prípadnej prihrávky, ale Petersson predviedol v rýchlosti šikovnú sťahovačku a našiel uličku, cez ktorú poslal ideálnu prihrávku na hokejku svojho kapitána.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa КХЛ (@khl),

Kazašský zástupca vedie 3:2 na zápasy, no ten šiesty sa hrá na ľade Torpeda, pričom doteraz vždy platilo "môj dom - môj hrad". Ak sa domáci budú tešiť aj tento raz, všetko bude pripravené na možno zatiaľ jedinú sedemzápasovú sériu tohtoročného play-off. Zrejmé už je, že ak by postúpil Nižnyj Novgorod, v ďalšom kole play-off narazí na Jekaterinburg. Astane by v ďalšej fáze čelila Ufa.