Novinky - 08.03.2019 16:06

Nedocenený krídelník? Zariadil veľkú časť gólov Ajaxu

Zdroj: huste.tv/youtube

Vypadnutie Realu Madrid bolo už v médiách rozobrané zo všetkých strán, no väčšinou kritickým tónom smerom k španielskemu klubu. Čo rozoberať a vyzdvihovať je však aj na strane jeho holandského premožiteľa. Ajax do odvety postavil viacerých mladých a menej skúsených hráčov, ktorých doplnil ostrieľanejšími spoluhráčmi a výsledok bol fantastický. Žiaril predovšetkým Dušan Tadić, ktorý na prvé dva góly svojho tímu prihrával a tretí sám strelil. Čo sa jeho produktivity a prínosu pre tým týka, šlo o "štandardný zápas".

Bývalý hráč Twente či Southamoptonu sa po odchode z Anglicka mnohým fanúšikom trochu stratil z očí. V poslednej sezóne za The Saints sa trafil sedemkrát v súčte všetkých súťaží, rok predtým dokonca len trikrát. To je na útočníka klubu ašpirujúceho na pohárové priečky skutočne málo a Srb si musel hľadať nové pôsobisko. Našiel si ho v Amsterdame a v tohtoročnej edícii Eredivisie by sme väčšiu hviezdu hľadali ťažko.

Za celú sezónu sa gólom alebo asistenciou nepredviedol len v desiatich zápasoch. Vo zvyšných tridsiatich pravidelne patril medzi ústredné postavy, často viac ako pri jednom zásahu. Celkovo má na konte už 26 gólov a k tomu pätnásť gólových prihrávok. V holandskej lige mu v tomto ohľade môžu konkurovať len Luuk de Jong z PSV a spoluhráč Hakim Ziyech. Tadićov prínos pritom prichádza v skutočne dôležitých momentoch. V samotnej Lige majstrov dal šesť zo šestnástich gólov Ajaxu v prebiehajúcej sezóne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AFC Ajax (@afcajax),

Bol kľúčovou postavou prvého zápasu play-off o Ligu majstrov proti Dynamu Kyjev a v skupinovej fáze zariadil bod proti Benfice, víťazstvo nad AEK Atény a dvakrát skóroval aj pri remíze s Bayernom 3:3. Špecializovaný portál Transfermarkt pritom jeho trhovú hodnotu odhaduje 16,2 milióna libier a niet pochýb o tom, že po sezóne sa o jeho služby strhne slušná bitka.