Novinky - 13.03.2019 17:57

Patria ženy do MMA? Ruská bojovníčka skončila ako po autonehode

Zdroj: huste.tv/Instagram

Či sú zmiešané bojové umenia ideálnym športom pre ženy, o tom sa polemizuje už nejaký čas. Fanúšikom sa však ich súboje musia páčiť, často sú oveľa otvorenejšie a aktívnejšie z oboch strán v porovnaní s mužskými, no pritom niekedy zvykne tiecť ešte viac krvi. Dôkaz ponúkol aj rusko-americký súboj medzi Janou Kunickajaovou a Marion Reneauovou na UFC Fight Night 146 v Kansase. V hlavnom zápase sa Junior Dos Santos vrátil do popredia ťažkej váhy, ktorej evidentne ešte má čo ponúknuť, no ani jediný ženský zápas na karte nebol nezaujímavý.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),

Kunickajaová sa po súboji hlásila svojim fanúšikom cez Instagram priamo z nemocničného lôžka. Vyzerala síce ako po ťažkej autonehode, no po troch päťminútových kolách pritom bola vyhlásená za víťazku súboja a jej súperka nevyzerala o nič lepšie. "Príde vám to vtipné? Pretože mne nie," hovorí na instagramovom videu so smiechom v hlase. Tvár jej zakrýva rúška, no už podľa očí, čela a krvavej podprsenky je zrejmé, že má za sebou veľký boj.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Yana “Foxy” Kunitskaya (@yanamma),

Petrohradská rodáčka je zároveň považovaná za jednu z najkrajších bojovníčok, ktoré sa na takejto vrcholnej úrovni pohybujú. Jej bojové kvality dokumentuje aj fakt, že pred tromi rokmi vybojovala opasok v prestížnej americkej organizácii Invicta FC. V Ultimate Fighting Championship debutovala duelom s Cris Cyborg, ktorý bol hlavým zápasom na UFC 222. Favoritke podľahla, no následne si poradila s Lansbergovou a Reneauovou.