Novinky - 14.03.2019 16:30

Návrat McGregora je problémový. Nechcú ho ako hlavný zápas

Zdroj: huste.tv/youtube

Stále hlasnejšie a častejšie sa hovorí o tom, že Conor McGregor sa vráti do kolotoča súbojov v rámci UFC. Jeho trest po zápase s Chabibom Nurmagomedovom končí a organizácia už odsúhlasila, že návrat obstará súbojom s Donaldom "Cowboyom" Cerronem. Lenže Ír za ostatných 27 mesiacov bojoval len dvakrát, z toho raz prehral. O tom, že je stále obrovskou marketingovou hviezdou sveta MMA (aj s ohľadom na to, čo dosiahol v minulosti), niet pochýb. Otázne však je, akým výkonom by sa pri svojom návrate predviedol. A tým v titulovom zápase proti šampiónovi Nurmagomedovovi práve neohúril. UFC sa navyše v súčasnosti snaží do popredia jednotlivých turnajov vždy postaviť titulový zápas a stretnutie Conor - Cowboy by ním rozhodne nebolo.

V siedmich zápasoch po sebe bol McGregor súčasťou hlavného zápasu večera a do oktagonu tak vstupoval až v čase, keď event maximálne vrcholil. Že by to tento raz malo byť inak, si jednoducho nepripúšťa. Pozíciu v "co-main evente" jednoducho odmieta a bude otázkou, či bude mať tvrdšiu hlavu ako Dana White, prezident UFC. Jeho súper by pritom vôbec nemal problém s tým, ak by mal nastúpiť do druhého najväčšieho zápasu večera. "Neviem, či je to vec jeho ega alebo statusu. Ja budem bojovať s kýmkoľvek a kedykoľvek. On je nejaká primadona, ktorá berie len hlavné zápasy," povedal pre ESPN nahnevaný Cerrone.

McGregor pritom svoj nezáujem o "co-main event" skrýva za to, že v apríli ešte na zápas nebude pripravený. Verejnosť tam však celkom jednoznačne cíti, že čas navyše dáva organizátorom a promotérom. Očakáva, že vymyslia event tak, aby na ňom bol hviezdou večera. "Nerozumiem, ako môže vyhlasovať 's kýmkoľvek, kedykoľvek, kdekoľvek' a o deň neskôr zápas odmietne, pretože ešte nebude pripravený," krúti hlavou "Cowboy" a dodáva, že je ochotný čakať do júla. Potom vezme akýkoľvek ďalší zápas a Ír mu bude ukradnutý. 35-ročný Američan prežil menej úspešné výsledkové obdobie počas roka 2017, kedy prehral všetky tri svoje zápasy. V novembri však v prvom kole zneškodnil Mikea Perryho, v januári tohto kalendárneho roka Alexandra Hernandeza a evidentne cíti, že jeho čas ešte môže prísť.