Novinky - 15.03.2019 15:17

Balotelliho strelecké kvality sa opäť prebúdzajú

Zdroj: huste.tv/youtube

Kontroverzný taliansky futbalový útočník Mario Balotelli prežíva ďalšiu jar svojej kariéry. Rodák z Palerma dostal svoju druhú šancu v kariére už nespočetne veľakrát a zdá sa, že francúzska liga mu vo farbách Olympique Marseille chutí viac. Bývalý hráč Interu aj AC Milána, Manchestru City alebo Liverpoolu v lete 2016 prestúpil z Britských ostrovov do Francúzska. 43 gólov v 76 dueloch za OGC Nice rozhodne nie je zlou bilanciou, no aktuálny ročník začal trochu menej presvedčivo a počas zimy sa sťahoval.


Duel Marseille - Nice rozhodol presnou hlavičkou v 61. minúte

V siedmich zápasoch za Marseille dokázal streliť už päť gólov, vrátane víťazného zásahu proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Okrem toho v Ligue 1 skóroval aj proti Lille, Dijonu, Amiens a Saint-Étienne. Všetko to boli vyrovnané stretnutia, ktoré priniesli maximálne dvojgólový rozdiel. Že ide o starého Balotelliho, dokumentujú žlté karty. Už ako hráč Nice otváral sezónu 2018/19 s dištancom a odvtedy bol napomínaný sedemkrát.

Strieborný medailista z EURO 2012 pritom góly strieľať vždy vedel. V štatistikách ich má zapísaných 32 v Champions League, 21 v Európskej lige, okrúhlych 70 v Premier League, 47 v Serie A a 69 v Ligue 1. Problémom však uňho bývala disciplína a nedodržiavanie rôznych pokynov. Aj preto 28-ročný forward vymenil v kariére už šesť tímov, o ktorých môžeme povedať, že majú v Európe zvučné meno.