Petra Vlhová - 17.03.2019 12:47

Famózna Vlhová zakončila v Andorre sezónu snov opäť na pódiu v obrovskom slalome

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí štvrté miesto po prvom kole obrovského slalomu žien v rámci finále Svetového pohára 2018/2019 v zjazdovom lyžovaní v andorrskom Soldeu. Úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne sa vo svojej predposlednej jazde sezóny nevyhla dvom-trom chybám a po skončení prvého kola mala v cieli časové manko 97 stotín sekundy na najrýchlejšiu Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Druhá priečka patrí Nemke Viktorii Rebensburgovej (+0,59), tretia je senzačne Novozélanďanka Alice Robinsonová (+0,84). Iba 17-ročná pretekárka sa dostala do finále SP z pozície juniorskej majsterky sveta a v prvej jazde s najvyšším štartovným číslom 21 šokovala konkurenciu. Na prvom medzičase dokonca viedla o 31 stotín, do cieľa neskôr nabrala stratu 84 stotín. To jej však stačilo na odsunutie Vlhovej na štvrtú priečku. Druhé kolo obrovského slalomu v Soldeu príde na rad o 12.15 h.

Shiffrinová mieri za ziskom štvrtého glóbusu v tejto sezóne, keďže už má istotu v podobe veľkého glóbusu a dvoch malých za slalom a super G. Dvadsaťštyriročná Američanka mala pred finálovým obrovským slalomom v Soldeu náskok 97 bodov pred Vlhovou, Slovenka môže získať malý glóbus v najtechnickejšej disciplíne iba vtedy, ak zvíťazí (100 bodov) a Shiffrinová preteky nedokončí. Vlhová už má v tejto sezóne na konte 13 pódiových umiestnení vo Svetovom pohári, z piatich víťazstiev sa až tri zrodili v obrovskom slalome (Semmering, Maribor, Špindlerov Mlyn). Celkovo mala 23-ročná Liptáčka v kariére pred nedeľňajších záverečným "obrákom" súťažnej zimy na konte 25 pódiových umiestnení v pretekoch SP, aktuálna jej bilancia je: 9 - 9 - 7.

Finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní - Soldeu - El Tarter (And.):

Obrovský slalom žien - po 1. kole: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:09,74 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,59 s, 3. Alice Robinsonová (N. Zél.) +0,84, 4. Petra Vlhová (SR) +0,97, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +1,23, 6. Federica Brignoneová (Tal.) +1,25.