Novinky - 17.03.2019 15:27

Podolski si vtipne zvyká na japonskú kultúru

Zdroj: huste.tv

Nemecký útočník Lukas Podolski je súčasťou japonského Vissel Kobe už druhý rok, a tak je najvyšší čas, aby si zvykal na miestnu kultúru. Do svojich tréningových metód tak zaradil napríklad aj sumo. 130násobný nemecký reprezentant svojimi streleckými kvalitami zatiaľ miestnych fanúšikov mimoriadne neohuruje. V minulej sezóne skóroval len päťkrát, počas doteraz odohraných troch kôl sa zatiaľ strelecky nepredviedol.

Zabáva aspoň prostredníctvom sociálnych sietí, kde pózoval v mawashi, čo je tradičný odev používaný sumistami. Najprv sa s ním vyfotil priamo v šatni, kde mal vzácnu návštevu z kruhov tohto športu, potom naučené techniky predvádzal aj na tréningu. "Aj dnes využijem, čo som sa naučil na včerajšom sumo tréningu." hrdo uviedol ku svojej fotografii na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas Podolski (@poldi_official),

Prechod do Japonska si tak už patrične užíva, no stále prevládajú hlasy futbalistov, ktorí to označujú za veľký kultúrny šok. Za nesprávne považujú Japonci napríklad už len tetovania, ktoré sú v Európe považované za neodmysliteľnú súčasť imidžu mnohých futbalistov. Pred časom sa tejto téme venoval aj Jay Bothroyd, bývalý hráč Cardiffu City, QPR alebo Wolverhamptonu. Ten cez thajský Muangthong United prešiel do J League.