Novinky - 19.03.2019 16:40

Slovan jedným z dvoch klubov, ktoré nedodali dokumenty na nasledujúcu sezónu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský HC Slovan Bratislava a lotyšský klub Dinamo Riga ešte nedoručili vedeniu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) potrebné dokumenty pre účasť v súťaži v sezóne 2019/2020. Zostávajúce tímy tak už urobili, čínsky klub Červená hviezda Kchun-lun musí spresniť niektoré údaje. "Náš klub ešte nedoručil vedeniu KHL potrebné dokumenty, pretože vedenie Slovana sa nachádza v záverečnom štádiu rokovaní s potenciálnym novým majoritným akcionárom. Očakávame, že ten zabezpečí klubu financie na pokračovanie klubu v KHL. Všetko musí byť doriešené do konca marca," uvádza sa v stanovisku tlačového oddelenia "belasých" pre ruský portál Championat.com. Slovan Bratislava je súčasťou nadnárodnej KHL od leta 2012, počas siedmich sezón sa dvakrát prebojoval do play-off. V ročníku 2018/2019 skončil spomedzi všetkých 25 klubov na poslednej priečke.

V ostatných dňoch sa v súvislosti so zmenou majoritného akcionára hovorí o tom, že účastník KHL sa dostane do rúk českého podnikateľa Petra Kellnera, ktorý je majoritným vlastníkom spoločnosti PPF Group.

HC Slovan Bratislava musí okrem dlhodobých problémov s dlžobami voči hráčom riešiť aj problém s dlhom za nájomné za využívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Podľa mesta Bratislava, ktoré cez svoju organizáciu Správa telovýchovných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava (STaRZ) zimný štadión prevádzkuje, HC Slovan Bratislava za nájomné k 19. februáru dlhoval takmer 1 mililión eur.

Tagy: TOP huste.tv