Novinky - 20.03.2019 13:57

Český tréner baví internet. Počas zápasu volal na zväz

Zdroj: huste.tv/Twitter

Internet od včera baví český tréner Miroslav Fryčer, ktorý v súčasnosti vedie hokejistov Znojma v nadnárodnej EBEL. A on sám pritom rozhodne nežartoval. Počas tretieho štvrťfinálového stretnutia medzi jeho Orlami a Viedňou volal priamo supervízorovi tejto nadnárodnej súťaže a sťažoval sa mu na rozhodcov. Český tím už nejaký čas nie je spokojný s tým, že v kľúčových momentoch zápasov sa rozhodcovia zvyčajne priklonia k rakúskemu mužstvz a proti víťazovi základnej časti to v play-off rozhodne nie je jednoduché.

"Pred zápasom za mnou prišiel supervízor, ktorý je Kanaďan, a povedal mi, že ak by sa mi čokoľvek nepáčilo, môžem sa mu hneď ozvať," vysvetlil Miroslav Fryčer portálu hokejportal.cz. Niekoľko rozhodnutí ho skutočne nahnevalo, tak priamo počas hry volal. Ten mu telefón nezdvihol, čo emócie v coachovi Znojma ešte zväčšilo. Novinárom sa po zápase posťažoval aj na to, že tento sľub vedenie EBEL nedodržalo.

Po štyroch zápasoch prehráva Znojmo s Viedňou Capitals 1:3 na zápasy, pričom mu bolo udelených v súčte až 75 trestných minút. To z neho robí najmenej disciplinovaný tím doterajšieho priebehu play-off. Rakúsky celok si zahral počas tejto série v oslabení 58 trestných minút, čo taktiež nie je práve chvályhodné číslo. Rozdiel však činí v prepočte osem presilových hier. To sa javí ako značný rozdiel.