Novinky - 20.03.2019 18:30

Peter Sagan naberal súťažný rytmus pred cyklistickými klasikami

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou generálku na jarné klasiky. Na pretekoch Tirreno-Adriatico síce nezvíťazil ani v jednej z etáp, ale celkovo svoje výkony komentoval pozitívne. Druhé a piate miesto v rýchlych koncovkách dvoch šprintérskych etáp boli po žalúdočnej viróze a úbytku sily aj hmotnosti solídne výsledky v podaní jedného z lídrov tímu Bora-Hansgrohe. V celkovom poradí obsadil 105. priečku a v bodovacej súťaži bol deviaty. "Určite už boli aj lepšie ročníky pre mňa v minulosti, ale po problémoch, ktoré som mal, bol cieľ dôjsť tieto preteky a dostať sa do pretekového rytmu. Hodnotím to teda pozitívne," zhodnotil Peter Sagan.

Sagan v minulosti vyhral na Pretekoch dvoch morí, ako sa zvykne vravieť Tirrenu-Adriaticu, dovedna sedem etáp. Teraz po viróze najmä naberal pretekové kilometre a pripravoval sa na sobotňajší prvý tzv. Monument sezóny, jednorazové preteky Miláno - San Remo. "Prial som si, aby mi Tirreno-Adriatico vyšlo o niečo lepšie, ale moj zdravotný stav po chorobe sa zlepšoval pomalšie, ako som očakával. Teraz nastal čas na to, aby som sa sústredil na Miláno - San Remo, kde odštartujem klasikársku časť sezóny. Uvidím ako zareaguje moje telo, keď si tri dni oddýchnem," zdupľoval Sagan aj prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky.

Peter Sagan má "vo vrecku" tri tituly majstra sveta, víťazstvá na Monumentoch Okolo Flámska aj Paríž-Roubaix, ale triumf na najdlhšej jarnej klasike Miláno - San Remo (291 km), slávnej La Primavere, mu zatiaľ uniká. Najvyššie tam bol dvakrát druhý (2013 a 2017) a tiež dvakrát štvrtý (2012 a 2015), pred rokom si pripísal šieste miesto. V tomto ročníku by mu na ceste za vytúženým víťazstvom mali pomáhať títo spolujazdci - Ír Sam Bennett, Poliak Maciej Bodnar, Nemec Marcus Burghardt, Luxemburčan Jempy Drucker a Taliani Oscar Gartto a Daniel Oss. "Budú to v sobotu úplne iné preteky ako na Trreno-Adriatico," skonštatoval P. Sagan pre CyclingNews.

Tagy: TOP huste.tv