Novinky - 21.03.2019 22:30

Úspešný vstup do kvalifikácie o ME. Maďarov vybavili Duda s Rusnákom

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenskí futbaloví reprezentanti vstúpili do kvalifikácie o postup na ME 2020 víťazne. Vo štvrtkovom zápase triumfovali na trnavskom Štadióne Antona Malatinského nad Maďarmi 2:0 a v E-skupine si pripísali do tabuľky prvé tri body. Skóre stretnutia otvoril v 42. min Ondrej Duda, triumf zverencov trénera Pavla Hapala poistil v 85. min Albert Rusnák. Slovenské mužstvo v marcovom asociačnom termíne ešte nastúpi v nedeľu v ďalšom eliminačnom dueli v Cardiffe proti domácemu Walesu (začiatok o 15.00 h SEČ).

Kvalifikácia ME 2020 vo futbale - E-skupina:

Slovensko - Maďarsko 2:0 (1:0)
Góly: 42. Duda, 85. Rusnák, ŽK: 21. Vavro, 51. Kucka, 78. Hamšík, 90. Škriniar - 10. Kalmár, 59. Korhut, 88. Á. Nagy, rozhodovali: Bezborodov - Dančenko, Gavrilin (všetci Rus.). 14 235 divákov

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Lobotka - Mak (79. Stoch), Kucka, Hamšík, Rusnák (90.+ Mihalík) - Duda (88. Šafranko)
Maďarsko: Gulácsi - Lang (81. Holender), Orban, Kádár - Á. Nagy - Lovrencsics, Kalmár (61. Dzsudzsák), Kleinheisler (55. Szoboszlai), Korhut - I. Kovács - Szalai​

Po opatrnom začiatku mali úvodnú vážnejšiu príležitosť domáci. Kucka v 11. min "uličkou" vysunul Rusnáka, ktorý prízemným centrom našiel Hamšíka, ale slovenskému kapitánovi pri spracovaní trošku odskočila lopta a nezakončil presne. Vzápätí Pekarík "vyprášil rukavice" maďarského gólmana Gulácsiho. V 18. min vystrelil spoza šestnástky Hancko a opečiatkoval brvno maďarskej bránky. Hostia do prestávky hrozili iba zo štandardných situácií. Za zmienku stojí akurát zblokovaný pokus I. Kovácsa. V 42. min strelili Slováci "gól do šatne" - Rusnák z pravej strany po zemi zacentroval a pohotový Duda usmernil loptu do siete - 1:0.

Hneď v úvodných minútach druhého dejstva sa Maďari pod vplyvom nepriaznivého stavu snažili viac tlačiť do ofenzívy. V 54. min prvýkrát v zápase trafili do priestoru troch žrdí, ale Dúbravka si poradil s pokusom Lovrencsicsa. Slovenský gólman sa v 62. min predviedol pri delovke Szalaia spoza pokutového územia. Zakrátko Makova strela po kolmici Dudu našla pripraveného Gulácsiho. Futbalisti spod Tatier naďalej umne kontrolovali priebeh a v 70. min mohli pridať druhý zásah - Kucka však po rýchlom protiútoku na hranici "malého vápna" nedočiahol na prihrávku Rusnáka. V 73. min zabudla slovenská defenzíva na Orbana, no ten hlavičkoval do rúk Dúbravku. Maďarské mužstvo s blížiacim sa koncom zápasu viac otvorilo hru a Slovákom sa tak núkali možnosti na rýchle brejky. Po jednom z nich v 82. min Pekarík prepasíroval loptu do siete, ale radosť domácich zastavila zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu. Tí sa však napokon dočkali o tri minúty neskôr, keď ich triumf poistil strelou k bližšej žrdi Rusnák.

Tagy: TOP huste.tv