Novinky - 24.03.2019 11:26

Českí veteráni si zahrali s exotickým súperom

Zdroj: huste.tv

Česká veteránska hokejová reprezentácia v decembri úspešne absolvovala Vianočný turnaj o pohár prezidenta Bieloruskej republiky a z podujatia brala bronz. Šlo o prvú medailu z tohto turnaja od roku 2005 a sebavedomie bývalých ligových hviezd vzrástlo. Rozhodli sa, že sa predvedú aj na domácom ľade a sily si dvakrát zmerajú s výberom Izraela. Na ľade chýbal košický útočník Eliezer Šerbatov, ktorý len tri dni predtým zvádzal štvrťfinálový súboj s Popradom.

V Bielorusku sa českí veteráni predviedli vysokým víťazstvom nad Švédmi 19:3, rozniesli aj Výber Balkánu 25:3, potom nestačili na Rusko 3:9, ale bronz si zaistili výhrou nad Spojenými arabskými emirátmi 11:2. Výber Jana Havla sa tak prišiel predviesť aj na domáci ľad, konkrétne v Kladne a Brne. Súčasťou kádra je brankár Radovan Biegl, riaditeľ Tipsport Extraligy Josef Řezníček a ďalej mená ako František Ptáček, Jaroslav Nedvěd, Bedřich Ščerban, Marek Posmyk, Richard Žemlička, Dušan Andrašovský či Václav Pletka.

Dejiskom prvého vzájomného zápasu bolo Kladno a Česi exhibičný zápas vyhrali 10:5. Rozhodla pritom už úvodná tretina, pričom sa hralo na tri pätnásťminútovky. Česko vyhralo úvodnú časť hry presvedčivo 4:0 a potom sa opakoval priebeh s izraelským znížením a ďalším odskočením domácich. Druhá česko-izraelská konfrontácia príde už zajtra od 18:00 v Brne.