Novinky - 24.03.2019 13:18

Explózia Blues! Zápas s Tampou rozhodli za 75 sekúnd

Zdroj: huste.tv/Instagram

Málokedy sa v NHL podarí niektorému z mužstiev rozhodnúť o svojom víťazstve za jednu tretinu. Ide o najkvalitnejšiu ligu sveta, lieta sa zo strany na stranu a každá minúta môže priniesť do zápasu nový vietor. St. Louis Blues však v zápase s Tampou Bay predviedli úsek hry o dĺžke minúty a pätnástich sekúnd. Počas neho sa dostali do trojgólového vedenia a položili základ svojho plného bodového zisku.

Do času 11:30 bolo skóre bezgólové a v čase 12:45 už na kocke svietil výrazný náskok domácich Blues. Postupne sa o to postarali zásahmi Robert Thomas, Alexander Steen a Vladimir Tarasenko. Faktom pritom je, že St. Louis za úvodných dvadsať minút hry súpera nijakým spôsobom neprestrieľali. Po tomto úseku však prišiel obrovský tlak hosťujúcich Lightning.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

V rámci druhej tretiny najprv Tampa Bay znížila na rozdiel jediného gólu, no St. Louis dokázalo opäť odskočiť. Aj začiatok tretej časti hry bol v réžii hosťujúceho mužstva. Opäť prišlo zníženie a zdramatizovanie výsledku, no aj zásluhou takmer 93-percentného brankára Jordana Binningtona domáci víťazstvo udržali.