UFC - 25.03.2019 19:24

Vyblázni sa na Wrestlemanii a potom sa ozve UFC

Zdroj: huste.tv/youtube

V napätí a neistote drží svojich fanúšikov americký wrestler a MMA bojovník Brock Lesnar. V júli bol osobne prítomný medzi divákmi v Las Vegas a sledoval súboj o opasok v "jeho" váhovej kategórii medzi Danielom Cormierom a Stipeom Miocicom. D.C. duel zvládol, Lesnar si to namieril priamo do klietky, dostal sa so šampiónom do kontroverzie a zápas označil za najväčšiu tragédiu v histórii tejto váhovej kategórie. Odvtedy však už prešlo sedem mesiacov, Cormier absolvoval ďalší zápas a okolo jeho potenciálneho súpera je naďalej ticho.

Prezident UFC Dana White sa už nechal počuť, že návrat Brocka Lesnara do oktagonu považuje ako vyriešený a veľmi sa z neho teší. Rodák z Websteru v Južnej Dakote však musel počkať, kým mu vyprší trest za dopingový prehrešok a momentálne sa ešte pripravuje na veľkú udalosť v športe, ktorému sa venuje primárne. "Jednou z čŕt Brocka Lesnara je to, že keď je pripravený bojovať, nehanbí sa. Zodvihne telefón, zavolá mi a informuje ma o tom. Ak mám byť úprimný, očakávam, že sa mi ozve v lete," povedal White pre jeden z kanálov Ultimate Fighting Championship.

Titulový zápas Lesnar - Cormier je v záujme UFC aj oboch bojovníkov, avšak aktuálny držiteľ opasku teoreticky do leta už nemusí byť aktívny. Blížiaci sa koniec kariéry naznačuje D.C. takmer v každom rozhovore, v stredu oslávil 40. narodeniny a neskrýva ani to, že v poslednom zápase proti Derrickovi Lewisovi utrpel zranenie chrbta, čo je problém trochu súvisiacim s jeho vekom. V hre sú však obrovské peniaze, ktoré by obaja Američania zinkasovali, a to by malo zohrať rozhodujúcu úlohu. "Ak sa dvaja chlapi chcú pobiť tak veľmi, ako títo, myslím si, že k tomu aj dôjde," sľúbil vo svojom vyjadrení Dana White.