Novinky - 01.04.2019 10:10

Kdeže Boca Juniors, ani River Plate. V Argentíne ovládla ligu táto zohratá partia

Zdroj: sita, huste.tv

Futbalisti Racing Clubu sa po deviaty raz v histórii stali majstrami Argentíny. Titul si zabezpečili remízou 1:1 proti Tigre na trávniku súpera. Jeden z piatich najväčších argentínskych klubov so sídlom v Avellanede na predmestí Buenos Aires získal istotu už jedno kolo pred koncom súťaže. Racing Club má s 56 bodmi na čele Superligy náskok 4 bodov pred tímom Defensa y Justicia. Tretia a štvrtá priečka patria velikánom Boca Juniors a River Plate. prvé tri tímy si vybojovali miestenku do tradičnej juhoamerickej klubovej súťaže Copa Libertadores, čiže Pohár osloboditeľov.

Racing Club získal druhý titul za ostatných päť rokov. V 24 zápasoch hráči v modro-bielych dresoch vybojovali 17 víťazstiev, 5 remíz a len dvakrát prehrali. Najlepším strelcom majstra aj celej súťaže je 36-ročný útočník Lisandro "Licha" López so 17 gólmi. Tréner Eduardo Coudet sa teší z prvého titulu v kariére. "Od štvrtého kola sme boli na prvom mieste, titul nám teda patrí právom," povedal 44-ročný Eduardo Coudet.

V poslednom kole najvyššej dlhodobej súťaže v Argentíne nastúpia proti sebe práve dva najlepšie tímy Racing Club a Defensa y Justicia.

Tagy: TOP huste.tv