Novinky - 14.04.2019 09:30

Sagan ide pekelné preteky, vyhraj cenu ako on!

Zdroj: huste

Peter Sagan to vlani dokázal! V drese majstra sveta triumfoval na najväčších a najbláznivejších jednodňových cyklistických pretekoch Paríž - Roubaix. Dnes štartuje 117. ročník. Peter Sagan je na štarte a bude súťažiť o kocku.175 jazdcov z 25 tímov sa vydá na 257 kilometrov dlhú trať s miliónmi kociek. A ty môžeš túto cenu získať tiež. Tipni si v komente tohto článku na našom facebooku, aký čas bude mať v cieli víťaz týchto pretekov. Presne alebo najbližšie tipujúci získa kocku! Súťaž uzatvoríme o 15:00h!

Obyčajná dlažobná kocka, tak charakteristická pre tento monument, je cenou pre najlepšieho cyklistu v cieli. Prirovnanie k peklu severu však nie je pre tieto kocky, zvané pavé. Má to súvis s rokmi ešte po prvej svetovej vojne, keď cyklisti prechádzali cez bojové polia. A bojovým polom zostala táto súťaž podnes. "Je to vojna na bicykloch, ktorú chce každý vyhrať. Drsná vojna, na ktorú sa rok pripravujete," vraví šéf stajne Quick-Step Patrick Lefevere. 

Okrem kocky je cenou pre víťaza zápis do dejín a...do sprchy. Sú to ikonické sprchy na slávnom velodrome, kam sa neraz dostali pretekári riadne zamazaní a zablatení. Peter Sagan tam svoje meno  pripevnil pred týmto ročníkom. "Je to pre mňa veľká česť, že sem môžem pridať svoje meno. Som šťastný," usmieval sa pritom Sagan.   

Tagy: TOP huste.tv