Novinky - 15.04.2019 09:41

Blamáž PSG. Namiesto spečatenia titulu utŕžili debakel

Zdroj: sita/youtube

Futbalisti Paríža St. Germain nevyužili ani druhý mečbal na to, aby sa stali majstrami pre ročník 2018/2019 v rámci najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1. Po domácej remíze 2:2 proti Štrasburgu prišlo veľké prekvapenie a zaváhanie na pôde OSC Lille, v ktorého kádri figuruje aj slovenský brankár Adam Jakúbech. Parížania prehrali v nedeľňajšom dueli 32. kola s aktuálne druhým tímom tabuľky vysoko 1:5. Týmto výsledkom napodobnili prehru so Sedanom ešte z 2. decembra 2000. Odvtedy mužstvo z Parku princov neinkasovalo päť gólov v jednom ligovom stretnutí. PSG pritom stačil na definitívu zisku titulu iba bod.

"Vyhráme ligu, o to sa nebojím, ale aj keď prehráme, musíme tak učiniť správne. Nemôžeme v jednom zápase inkasovať tri, štyri či päť gólov. Musíme ukázať viac osobnosti. Proti Lille sme jej ukázali príliš málo, a to treba napraviť. Hrali sme ako začiatočníci," nešetril kritikou mladý útočník Paríža Kylian Mbappé. Voči jeho slovám sa zásadne ohradil tréner Thomas Tuchel, ktorý situáciu videl inak. "Nie, je príliš jednoduché povedať, že nám chýbala iba osobnosť," povedal nemecký kouč, ktorý ako príčinu prehry videl zranenia viacerých hviezdnych hráčov ako Neymar, Ángel DI María či Edinson Cavani.

Sedemnásobnému francúzskemu majstrovi nechýbali len spomenutí futbalisti, ale stretnutie dohrávali o jedného hráča menej, keď sa za stavu 1:1 v 36. min "vykartoval" Juan Bernat. Domáce Lille zužitkovalo početnú výhodu a v druhom dejstve nastrieľalo postupne štyri góly. "S desiatimi mužmi bola situácia komplikovanejšia. Na ihrisko nastúpili hráči, ktorí boli chorí a vôbec nemali hrať. Je takmer nemožné hrať celkovo iba so 16 mužmi," doplnil Tuchel pre televíziu Canal+.

PSG bude mať šancu napraviť svoje zaváhanie a získať historicky ôsmy ligový titul už v stredajšej dohrávke 28. kola na ihrisku Nantes. Po 31 zápasoch majú Parížania 81 bodov, druhé Lille ich má na konte 64, avšak odohralo o jedno ligové stretnutie viac. K definitíve titulu bude tím spod Eiffelovky potrebovať výhru. Pri rovnakom počte bodov by o majstrovi rozhodlo lepšie skóre. Lodivod PSG však nevidí situáciu ružovo. "Vyhrať v Nantes? To sa nám asi nepodarí. Možno sa tam dopravíme iba s trinástimi hráčmi. Každý mi hovorí, že nám chýbajú Lassana Diarra či Adrien Rabiot. Asi nastal čas zamyslieť sa nad našou situáciou," uzavrel Tuchel.

Lille - Paríž St. Germain 5:1 (1:1)
Góly: 7. Meunier (vlastný), 51. Pepe, 65. Bamba, 71. Gabriel, 84. Fonte - 11. Bernat, ČK: 36. Bernat (PSG)