Novinky - 15.04.2019 13:40

Vlastenec ako zlý vtip. Brankár v MLS si vyrobil hanbu

Zdroj: huste.tv/Instagram

"Je to pre nás ťažké obdobie, pretože sami vieme, že sme lepší ako momentálne odzrkadľuje tabuľka a ako sa javí z našich výsledkov," priznal pred pár dňami na klubovom webe New Yorku City FC brankár Sean Johnson. Iróniou osudu je to, že práve on svojou obrovskou hrubkou pripravil svoj tím o možnosť ukončiť sedemzápasové čakanie na víťazstvo. Po dvoch prehrách v dvojzápase minuloročného semifinále play-off s Atlantou totiž vydoloval v úvodných šiestich kolách novej sezóny päť remíz a k nim jednu prehru.

Šanca na nápravu žila v zápase na pôde Minnesoty, ktorá patrila medzi najslabšiu päticu MLS v ročníku 2018 a vďaka jednoduchšiemu žrebu sa tento rok drží možno až nečakane vysoko. Newyorčania sa s ňou pustili do otvorenej partie. Na brankára Johnsona za celý zápas smerovali tri presné strelecké pokusy a inkasoval tri góly. Pripísal si síce jeden úspešný zákrok, ale ten "vynahradil" v 32. minúte, keď si malú domov od spoluhráča Ebenzeera Oforiho nepochopiteľne stiahol do brány.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN FC (@espnfc),

Minnesota má po šiestich odohraných zápasoch bilanciu 3-1-2. Súčasťou jej kádra je aj slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý od svojho príchodu nevynechal ani jednu ligovú minútu. Proti slávnemu LA Galaxy dokonca dokázal skórovať. Trhová hodnota New Yorku City FC je pritom podľa špecializovaného portálu Transfermarkt takmer dvojnásobná v porovnaní s mužstvom zo stredozápadu USA.