Novinky - 15.04.2019 14:30

Diabli veria v ďalší barcelonský comeback po 20 rokoch

Zdroj: sita

Ak sa vo futbalových kruhoch pohybuje človek, ktorý vie, ako chutí nečakaný "comeback" na barcelonskom štadióne Camp Nou, tak je to tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer. Presne pred 20 rokmi vo finále LM 1998/1999 proti Bayernu Mníchov potvrdil povesť supernáhradníka a "zabijaka s detskou tvárou", keď v nadstavenom čase strelil gól na 2:1 a rozhodol o víťazstve United. Ako aktuálne priznal, napriek minulotýždňovej domácej prehre 0:1 v rovnaký výsledok dúfa aj tentoraz. "Samozrejme, osemfinálový úspech proti Parížu St. Germain nám dodáva vieru a presvedčenie, že to dokážeme. Uvedomujeme si, že hráme proti favoritovi. Barcelona nie je zvyknutá doma prehrávať, ale stať sa to môže," vyhlásil 46-ročný rodák z Kristiansundu.

"Barcelona, Real Madrid, Juventus a Bayern Mníchov sú pre mňa štyri najlepšie kluby v Európe. Chceme byť tým anglickým mužstvom, ktoré sa začlení do tejto spoločnosti. V odvete musíme robiť čo najmenej chýb a produkovať dobrý futbal, pretože Barcelona súperom niekedy necháva veľa priestoru. Je to skúsenejší tím ako Paríž St. Germain. Musíme nastúpiť s presvedčením, že to dokážeme," nadviazal v rozhovore pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) belgický útočník United Romelu Lukaku.

Španielsky majster a päťnásobný víťaz európskeho pohára číslo jeden FC Barcelona v ostatných troch ročníkoch stroskotal vždy vo štvrťfinále LM. Teraz sú futbalisti z metropoly Katalánska na dobrej ceste zmeniť to. "Videli sme, čo Manchester United predviedol v odvete s Parížom St. Germain. Nemôžeme si myslieť, že už to máme vyhraté. Vo futbale sa môže stať čokoľvek, musíme byť v zápase maximálne sústredení," myslí si barcelonský stopér Gerard Piqué, ktorý bol v rokoch v rokoch 2004-2008 hráčom klubu z Old Traffordu.