Novinky - 15.04.2019 22:06

Rebríček draftových nádejí je kompletný. Jednotkou Hughes

Zdroj: sita

Centrálna skautingová organizácia (CSS) zverejnila v pondelok záverečný rebríček mladých hokejistov v súvislosti s júnovým draftom nováčikov v zámorskej NHL, ktorý sa uskutoční v kanadskom Vancouveri. Poradiu medzi korčuliarmi pôsobiacimi v zámorí kraľuje Američan Jack Hughes, v hodnotení brankárov je najvyššie jeho krajan Spencer Knight. Na európskych klziskách skautov najviac zaujal Fín Kaapo Kakko, v kategórii gólmanov je na prvom mieste Rus Piotr Kočetkov. Najväčšími nádejami slovenského hokeja na najbližšom drafte sú brankár Samuel Hlavaj a útočník Maxim Čajkovič. Informácie priniesol oficiálny web NHL.

Hlavaj figuruje v rebríčku CSS na piatom mieste medzi brankármi, ktorí nastupujú v Severnej Amerike. Mládežnícky reprezentant Slovenska síce začal sezónu v projekte HK Orange 20, ale po vydarených juniorských MS sa presunul do zámoria, kde si obliekal dres Lincolnu Stars v USHL. Martinský odchovanec sa predstaví aj na aprílových MS hráčov do 18 rokov. V kádri slovenského národného tímu tejto vekovej kategórie sa nachádza taktiež Maxim Čajkovič, ktorého skauti zaradili v konkurencii korčuliarov z kanadsko-amerických klzísk na 91. miesto. Bratislavský rodák strávil klubovú sezónu v QMJHL, kde bol najproduktívnejším hráčom tímu Saint John Sea Dogs.

Šance ďalších slovenských hokejistov objaviť sa na júnovom drafte sú podstatné menšie. V rebríčku korčuliarov nastupujúcich v Severnej Amerike sa nachádzajú obranca Oliver Turan a útočník Oliver Okuliar. Medzi brankármi je Samuel Vyletelka na konci zoznamu. V európskom poradí figurujú obrancovia Andrej Golian s Matejom Ilenčíkom a útočníci Michal Mrázik, Dominik Sojka, Nicolas Ferényi, Filip Čenka a Adrián Valigura.