Novinky - 16.04.2019 17:45

O tomto je play-off! Strhujúci záver duelu Flames - Avalanche

Zdroj: huste.tv/youtube

Štyri z ôsmich dvojíc prvého kola play-off NHL mali po dvoch odohraných zápasoch stav série 1-1. Medzi nimi aj boje medzi Calgary Flames a Coloradom Avalanche, do ktorého vstupovali Plamene ako víťaz Západnej konferencie. Úvodné stretnutie papierové prognózy aj potvrdilo a favorit vyhral 4:0, no nasledovala nečakaná prehra 2:3 po predĺžení. Mike Smith shutout z prvého duelu nezopakoval, čelil 39 streleckým pokusom a odolával podobne úspešne, ako na opačnej strane Philipp Grubauer.

Bodku za všetkým dala 69. minúta. V nej sa zrodil moment, ktorý do play-off jednoznačne patrí a práve pre také fanúšikovia vyraďovacie boje zbožňujú. Pred Grubauerom sa ocitol v obrovskej príležitosti Čech Frolík. Zlyhal a Colorado okamžite vyštartovalo do brejku, ktorý priniesol víťazný gól Nathana MacKinnona. Toho počas základnej časti delil jediný kanadský bod od pokorenia magickej stovky, pričom podobne tesne pod ňou skončil aj v sezóne 2017/18. Práve preto sa očakávalo, že 23-ročný Kanaďan bude patriť medzi opory Avalanche aj v bojoch o Stanley Cup.

Fanúšikovia Calgary pritom veria, že po sklamaní z minulej sezóny majú pred sebou ročník s oveľa šťastnejším koncom. Vtedy obsadilo až jedenástu konferenčnú priečku a do nadstavbovej časti sa neprebojovalo. To Colorado necháva zabudnúť na sezónu 2016/17, kedy boli suverénne najhorším celkom ligy. Medzi najlepšiu osmičku Západnej konferencie sa dostalo druhý rok po sebe, pričom v play-off 2018 bol nad ich sily Nashville.