Novinky - 16.04.2019 10:13

Bystrica chystá oslavy titulu, Nitra je proti!

Zdroj: huste

Spoznáme dnes majstra Slovenska v hokeji? Na HUSTE.tv vás srdečne pozývame sledovať piaty finálový duel Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HC 05 iClinic Banská Bystrica a HK Nitra. Od 18.00h pokračuje séria na banskobystrickom zimnom štadióne. 

V play-off je zatiaľ najproduktívnejším nitrianskym hráčom Samuel Buček, ktorý má na konte 13 bodov. Najproduktívnejším Bystričanom je Éric Faille s 15 bodmi.

Sú za nami štyri finálové stretnutia.V úvodnom bystrickom si Nitra nechala uchmatnúť víťazstvo a v predĺžení prehrala. Druhý duel barani získali v pomere 3:1 a pod Zobor išli s dvomi finálovými bodmi. Tretí zápas však dominovali a nešťastných domácich hokejistov deklasovali 7:3. Štvrtý duel, druhý v Nitre, mal už pokojnejší priebeh. Bystričan Higgs nepremenil trestné strieľanie v polovici duelu a domáci Čaládi v závere druhejtretiny otvoril skóre. Desať minúť pred koncom dokázal Zigo vyrovnať a poslať zápas do predĺženia, po ktorom nasledovali samostatné nájazdy. V piatej sérii rozhodol McCormack, na ktorého už Lunter nedokázal odpovedať a Nitra tak odmietla ukončiť sezónu bez jediného finálového víťazstva. Naopak barani nebudú chcieť pripustiť spomienky na vlaňajšok, kedy Dukla prehrávala tiež 0:3 a razom bolo 3:3. 

Tagy: TOP huste.tv