Novinky - 18.04.2019 08:07

Krutý VAR poslal do semifinále Ligy majstrov Tottenham miesto ManCity

Zdroj: huste

Prebieha tretia minúta nadstaveného času odvety futbalovej Ligy majstrov medzi Manchesterom City a Tottenhamom Hotspur. Raheem Sterling strieľa gól na 5:3, ktorým zavŕši hetrik a posiela Citizens do semifinále. Radosť na štadióne Etihad je neskutočná, lenže rozhodca duelu Cakir naznačuje už tak typický vzdušný obdĺžnik. Čo sa to deje?

Na prvý pohľad predsa všetko bolo podľa pravidiel, čo mohlo pred týmto gólom prekážať, aby musel zasiahnuť do záveru stretnutia VAR? Následné video odhalilo tesný ofsajd Bernarda Silvu, ktorý si prebral loptu za obranou a prihral na postupový gól.

Gól však neplatí! Do semifinále Ligy majstrov postupuje Tottenham.

„Sledoval som dianie na ihrisku, ľudia zhora rozhodli, že to bol ofsajd,“ povedal po zápase Pep Guardiola, tréner Manchesteru City.

„Je to kruté, ale tak to proste je. Musíme to akceptovať. Po dvadsiatich minútach sme viedli 3:2. V druhej polovici sme si vypracovali množstvo šancí a strelili potrebné góly. Bohužiaľ to pre nás skončilo nešťastne, takže nezostáva iné než Tottenhamu poblahoželať a popriať im veľa šťastia aj v semifinále."

Medzi najlepšiu štvoricu ide Tottenham vďaka gólu Fernanda Llorenteho, ktorým znížil na 3:4. Ani ten sa nevyhol preskúmavaniu videa. Baskický útočník dal gól svojim bokom, loptu ale trafil čiastočne aj svojou rukou. 

„Podporujem VAR. Z jedného uhla to asi vyzeralo, že zahral rukou, z uhlu, ktorý mal rozhodca to možno vyzeralo, že nezahral,“ premietal si tento moment Guardiola.

Tagy: TOP huste.tv