Novinky - 18.04.2019 12:22

Nadávky a mlátenie raketou. Takto Djokoviča nepoznáme

Zdroj: huste.tv/Twitter

Svetová tenisová mužská jednotka vstúpila do antukovej časti sezóny poriadne namotivovane, no zďaleka nie tak presvedčivo, ako mnohí očakávali. Novak Djokovič vo svojom prvom vystúpení na turnaji v Monte Carle narazil na Nemca Philippa Kohlschreibera a zviedol s ním náročnú bitku, ktorú ovládol 2:1 na sety. V úvodnom udržal svoje podanie, raz prelomil servis súpera a uspel 6:3. Set číslo dva však už priniesol neuveriteľných sedem stratených podaní a inak sympaticky pôsobiaci Srb sa zmenil na zviera.

Djokovič si počas súboja so 40. hráčom sveta niekoľkokrát nahlas zanadával a odniesla si to aj jedna jeho raketa. Rozhodca mu dokonca udelil vážne napomenutie s dodatkom, že ďalší takýto skrat mu môže kontumačne prehrať zápas. Novak stratil v druhom sete svoje podanie ako prvý, následne vzal Kohlschreiberovo, no opäť zlyhal na svojom servise. Skončilo to zdemolovaním rakety a to ešte nevedel, že prehrá aj svoje nasledujúce dve podania. Tento raz raketu vrhol do miest, ktoré okupovali fotografi a s obrovskou dávkou šťastia nikoho netrafil. Chýbalo pár desiatok centimetrov a nasledovala by pravdepodobne diskvalifikácia.

Napriek svojim výlevom dokázal favorit zápasu svoju koncentráciu na tretie dejstvo zmobilizovať. Počas tretieho setu udržal všetky svoje podania, Kohlschreiber jedno stratil a turnajová jednotka tak triumfovala 6:3, 4:6 a 6:4. Celý duel pritom trval dve a pol hodiny, s čím možno nepočítali ani samotní organizátori. Ďalším súperom Srba sa stal 65. hráč sveta, Američan Taylor Harry Fritz.