Novinky - 18.04.2019 15:12

Keď treba brániť o 21 centimetrov vyššieho súpera

Zdroj: huste.tv/youtube

Séria prvého kola play-off medzi Golden State Warriors a Los Angeles Clippers ponúka mimoriadne kvalitné súboje, veľké súboje v nich a LA sa navyše prezentovalo historickým obratom v histórii vyraďovacej fázy NBA, keď zmazalo 31-bodové manko. Predtým na palubovke súpera však prehralo o 17 bodov a stav série je tak po dvoch dueloch u favorita vyrovnaný. Dianie sa teraz sťahuje do Kalifornie.

Fanúšikov pri televíznych obrazovkách bavia aj súboje medzi Patrickom Beverleyom a Kevinom Durantom. Vtipne pritom vyznieva už len samotný fakt, že prvý menovaný, hráč Clippers, meria len 185 centimetrov, kým hviezda Golden State 206. Beverley sa napriek tomu snaží vo vzájomných mikrosúbojoch nedať Durantovi žiaden priestor, vyviesť ho z koncentrácie ako to len ide a chvíľami je z toho až obom do smiechu.

LA pritom dobre vedia, že Durant patrí medzi najväčšie hviezdy súpera a jeho eliminovanie je jedným z kľúčov k víťazstvu. Počas základnej časti zbieral Durant v priemere 26 bodov na zápas a v play-off mu dve vystúpenia stačili na to, aby sa dostal na 44 bodov. Beverleyho produktivita je výrazne nižšia a jeho povinnosti sa aj v rámci prvého vyraďovacieho kola sústredia takmer výlučne na defenzívu. Napriek tomu sa mu darí zbierať asistencie a prezentuje sa aj slušným počtom získaných lôpt.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LA Clippers (@laclippers),