Novinky - 19.04.2019 08:50

Statočná Slavia bojovala! Na ihrisku Chelsea strelila tri góly

Zdroj: sita, huste.tv

Do semifinále Európskej ligy UEFA 2018/19 postúpili tri tímy, ktoré zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále. Futbalisti SK Slavia Praha pred týždňom držali krok s FC Chelsea, ale aj odveta dopadla v prospech Londýnčanov, ktorí víťazstvo 1:0 z českej metropoly potvrdili na svojom štadióne víťazstvom 4:3. O postupe rozhodli už v úvode odvety, v ktorej vyhrali prvý polčas 4:1. Góly "zošívaných" dosiahli hlavičkou kapitán mužstva Tomáš Souček a dvoma utešeným strelami spoza šestnástky najskôr ľavačkou a potom pravačkou Petr Ševčík. Slavia, za ktorú nastúpil v 78. min aj Slovák Miroslav Stoch, na začiatku druhého polčasu zdvihla hlavu, znížila na 3:4 a mala aj šancu na vyrovnanie.

V súťaži už nepokračuje ani SSC Neapol. Taliansky klub znova nedokázal nájsť recept na Arsenal. Londýnske mužstvo po domácej výhre 2:0 uspelo aj na neapolskom ihrisku. O jeho triumfe tentoraz rozhodol v 36. min Alexandre Lacazette. Arsenal čaká v semifinále konfrontácia so španielskym futbalom.

Hráči FC Valencia si z pôdy ligového konkurenta FC Villarreal priniesli víťazstvo 3:1, na ktoré nadviazali vo svojom domovskom stánku v pomere 2:0 a s prehľadom prenikli medzi elitné kvarteto EL, kde nastúpia proti už spomenutému anglickému zástupcovi.

Obrat vo štvrťfinálovom dvojzápase predviedli futbalisti Eintrachtu Frankfurt, ktorí sa pred týždňom vrátili z Lisabonu s dvojgólovým mankom (2:4). To však doma proti Benfice zmazali gólmi Filipa Kostiča a Sebastiana Rodeho. Vďaka presným zásahom dosiahnutým na pôde súpera prenikol Eintracht do semifinále, v ktorom sa môže tešiť na súboje s FC Chelsea.