Novinky - 19.04.2019 11:07

Americký výber budí rešpekt, hoci zatiaľ len so 17 hráčmi

Zdroj: sita

V nominácii americkej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach figuruje zatiaľ sedemnásť hokejistov vrátane viacerých hviezd zámorskej NHL. Vedenie národného tímu bude káder postupne doplňovať podľa vývoja v play-off o Stanleyho pohár, známe je však meno kapitána, ktorým bude útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane.

Američania získali na ostatných šiestich svetových šampionátoch tri cenné kovy, čo je ich najlepšia bilancia od päťdesiatych rokov minulého storočia. "Tešíme sa na prácu s tímom. Je zábavné počuť, akú majú vášeň naši hokejisti, keď sa rozprávame o možnosti reprezentovať krajinu na MS. Máme jediný cieľ, a to doniesť domov zlatú medailu," vyjadril sa pre usahockey.com generálny manažér Američanov Chris Drury.

Už prvotná nominácia s troma brankármi, štyrmi obrancami a desiatimi útočníkmi vzbudzuje pred súpermi rešpekt. Nachádza sa v nej až jedenásť hráčov vybraných v prvom kole draftu NHL. Lídrami mužstva by mali byť už spomínaný Kane, obranca Ryan Suter, brankár Cory Schneider alebo mladí útočníci Jack Eichel, Dylan Larkin či Clayton Keller.

Americkí hokejisti odohrajú pred štartom MS jediný prípravný zápas, v utorok 7. mája sa predstavia v Mannheime proti domácemu Nemecku. Následne ich už čakajú súboje v základnej A-skupine šampionátu v Košiciach, kde si postupne zmerajú sily so Slovákmi, Francúzmi, Fínmi, Britmi, Dánmi, Nemcami a Kanaďanmi.

Predbežná nominácia USA na MS v hokeji (10. - 26. mája):
Brankári:
Cory Schneider (New Jersey Devils/NHL), Thatcher Demko (Vancouver Canucks/NHL), Cayden Primeau (Laval Rocket/AHL)
Obrancovia: Ryan Suter (Minnesota Wild/NHL), Brady Skjei (New York Rangers/NHL), Alec Martinez (Los Angeles Kings/NHL), Quinn Hughes (Vancouver Canucks/NHL)
Útočníci: Patrick Kane, Alex DeBrincat (obaja Chicago Blackhawks/NHL), Dylan Larkin, Luke Glendening (obaja Detroit Red Wings/NHL), Jack Eichel (Buffalo Sabres/NHL), James van Riemsdyk (Philadelphia Flyers/NHL), Clayton Keller (Arizona Coyotes/NHL), Chris Kreider (New York Rangers/NHL), Colin White (Ottawa Senators/NHL), Frank Vatrano (Florida Panthers/NHL)