Novinky - 19.04.2019 20:40

Slováci si v Salzburgu jasne poradili s domácimi Rakúšanmi

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenskí hokejoví reprezentanti si v aprílovej príprave na domáce majstrovstvá sveta pripísali prvé víťazstvo. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v piatok v rakúskom Salzburgu zdolali domáci tím hladko 5:1. Predtým podľahli raz Švédom a dvakrát Nemcom.

Slováci mali počas väčšej časti duelu prevahu a zúročili ju aj gólmi. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Marián Studenič, Ladislav Nagy, Dávid Buc, Adam Liška a Martin Štajnoch, za Rakúšanov na priebežných 1:2 skorigoval v závere prvej tretiny Manuel Ganahl.

Studenič pri debute v seniorskej reprezentácii SR dosiahol premiérový gól, strelecký účet v národnom tíme si v šiestom reprezentačnom súboji otvoril Liška a prvý presný zásah v najcennejšom drese dosiahol aj obranca Štajnoch.

Slovenskí hokejisti odohrajú odvetu s Rakúšanmi už v sobotu 20. apríla o 17.30 h v Innsbrucku. Pred štartom domáceho svetového šampionátu ešte nastúpia dvakrát proti Čechom (26. 4. v Trenčíne, 27. 4. v Nitre), v máji si zmerajú sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a prípravu uzavrú súbojom proti Nórom v Michalovciach (7. 5.).

Euro Hockey Challenge - Salzburg (Rak.):

Rakúsko - Slovensko 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Góly: 19. Ganahl (Ulmer) - 3. Studenič (M. Rosandič, M. Bakoš), 14. L. Nagy, 23. Buc (Sersen), 26. Liška (M. Bakoš, M. Sukeľ), 47. Štajnoch (Grman, Buc)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Čajkovský (SR) 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Smetana, Nikolic - Nothegger, Konchider (všetci Rak.), 1590 divákov

Rakúsko: Herzog - Maier, Lindner, Schlacher, Payr, Kirchschläger, Jakubitzka, Vallant, Matzka - Ulmer, Baumgartner, Ganahl - Hofer, Haudum, Zwerger - Gaffal, Komarek, Cijan - Pöschmann, Maxa, Antonitsch
Slovensko: Godla - Štajnoch, Čajkovský, Marek Ďaloga, Fehérváry, Sersen, Koch, Grman, M. Rosandič - Puliš, Špirko, L. Nagy - Studenič, Kytnár, Michal Chovan - P. Svitana, Buc, D. Bondra - M. Bakoš, M. Sukeľ, Liška

Tagy: TOP huste.tv