Novinky - 20.04.2019 12:04

Hľadá sa súper pre šampióna, značka: súrne

Zdroj: huste.tv/youtube

Dlhšie kritizovaný a spochybňovaný zápas boxerského šampióna ťažkej váhy Anthonyho Joshuu s Jarrellom Millerom sa nakoniec neuskutoční. Očakávanú profesionálnu premiéru Brita na americkej pôde zrušil dopingový test Millera, ktorému v krvi našli nepovolený doplnok na rast svalov a Newyorská atletická komisia mu neudelila licenciu na boxovanie v tomto štáte. Šanca ešte žije. Rodák z Brooklynu sa môže testom podrobiť ešte raz, no v odlišné výsledky verí málokto.

AJ-ov tím priznal, že bude pravdepodobne musieť nájsť nového súpera. Všetko by sa pritom vyriešilo, pokiaľ by sa podarilo dohodnúť očakávaný súboj s Deontayom Wilderom. Ten však najprv avizoval odvetu s Tysonom Furym po remíze v ich prvom meraní síl, potom dohodol duel s Dominicom Breazealom. Jednotkou na zozname vyhliadnutých náhrad pre Joshuu je momentálne Luis Ortiz. 40-ročný veterán odboxoval v kariére 32 zápasov a prehral jediný z nich. V marci 2018 podľahol Wilderovi. Svoje posledné vystúpenie absolvoval kubánsky "King Kong" minulý mesiac a je otázne, či sa mu podarí pripraviť na jún. Na 1.6. je totiž už prenajatá Madison Square Garden a britská strana by o tento termín nerada prišla.

Pre toho, kto na poslednú chvíľu prijme zápas s Joshuom, bude o motiváciu postarané. V hre sú opasky IBO, IBF, WBA a WBO v ťažkej váhe. Ortiz vo svojej prvej odpovedi naznačil, že je to krátky čas na prípravu, no jeho odpoveď je chápaná skôr ako požiadavka na zvýšenie finančnej ponuky. Joshua však na vyčkávanie čas nemá a už sa hovorí aj o ďalších menách. Nezdolaný Poliak Adam Kownacki (19-0) je však momentálne suspendovaný, ďalšou možnosťou je Dillian Whyte (25-1), ktorý v decembri 2015 už šampiónovi podľahol, avšak pýtal si odvetu. Popri tom sám seba do akcie ponúka aj Manuel Charr, Nemec s koreňmi na Blízkom východe.