Novinky - 20.04.2019 09:10

Aká bude futbalová výslužka?

Zdroj: fortunaliga

HUSTE.tv dnes vysiela päť zo šiestich duelov futbalovej Fortuna ligy. Všetky zápasy sledujte zadarmo vo svojich telefónoch, či tabletoch, nech ste kdekoľvek. Futbal vám s HUSTE.tv neutečie. 

Predtým si však pripomeňme, o čo dnes ide...

Skupina o titul

Michalovce - Dunajská Streda (sobota, 17.00)
Po semifinálovom vyradení zo Slovnaft Cupu živia Michalovce európsky pohárový sen naďalej. Na účasť v play-off síce potrebujú, aby Žilina skončila v ligovej tabuľke v prvej trojke, a zároveň vyhrala pohárové finále s Trnavou, no nie je to vôbec nereálne. Aj preto musia byť Zemplínčania stále v strehu a držať si formu do konca sezóny, hoci v nadstavbovej skupine prehrali tri z ostatných štyroch duelov. Naopak, DAC sa pozviechal, dvoma výhrami v rade odskočil Žiline na druhom mieste o tri body. V Michalovciach budú favoritom hostia, ale naposledy tam v októbri prehrali 1:2 a určite na nich opäť nečaká nič jednoduché.

Žilina - Sereď (sobota, 17.00)
Favoritom veľkonočného kola je asi Žilina, keďže hrá doma proti Seredi, ktorá v nadstavbe ešte nebodovala a šošoni tuho bojujú o druhé miesto. Radosť si spravili pohárovým postupom cez Michalovce po góloch Boženíka a Sluku, ale vo Fortuna lige nebodovali naplno už trikrát v sérii. Po prehrách s DAC a Slovanom hostia nováčika, ktorého doma v lige aj v pohári zdolali. Oba ligové súboje týchto mužstiev však boli veľmi tesné (2:1 v Žiline, 1:1 v Nitre) a Sereď bude určite hrýzť aj tentokrát.

Slovan - Ružomberok (nedeľa, 15.00)
Je otázne, či bude Liptákom aj na Tehelnom poli stačiť strelecká forma Štefana Gereca, ktorý sa postaral o ostatné dve víťazstvá 1:0 nad Sereďou a Michalovcami. Skôr očakávame paľbu na druhej strane, kde belasým už nezväzuje nohy boj o titul (a zjavne ani doposiaľ nezväzoval) a môžu hrať all-in na svojho kanoniera Andraža Šporara, aby prekonal historický gólový rekord našej ligy. Slovan má pred sebou už iba jednu métu, dokráčať do konca sezóny bez prehry a popritom sa poriadne pripraviť na letnú pohárovú jazdu. Ružomberok v Bratislave vyhral jediný zápas za ostatných deväť rokov.

 

Skupina o udržanie sa

Nitra - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
Zaujímavé regionálne derby v čase, keď to ešte nik nemôže vopred zabaliť. Nitra sa naťahuje s Trnavou o siedmu priečku, ViOn bojuje o holú existenciu. V skupine o udržanie sa majú najlepšiu formu práve dva tímy z dna tabuľky ViOn a Senica, aj preto by bolo favorizovanie tabuľkovo lepšie postavenej Nitry trochu prestrelené. Domáci sa v nadstavbe trápia, nevyhrali zatiaľ ani zápas, a hoci od jedenástej barážovej priečky majú relatívne bezpečný šesťbodový náskok, po sobote to môže byť celkom inak, čo svedčí o dôležitosti zápasu.

Podbrezová - Trenčín (sobota, 17.00)
Železiari strelili v ostatných piatich zápasoch len dva góly a možno aj preto sú na desiatom mieste vážne ohrození zostupovým bojom. V sobotu privítajú Trenčín, ktorý pred týždňom po šesťzápasových suchotách konečne zvíťazil a príde istotne v lepšej nálade. Najpamätnejší vzájomný zápas týchto tímov sa odohral v novembri 2017, keď Trenčín vyhral v Podbrezovej 8:1. Odvtedy je však všetko inak, v ďalších dvoch dueloch nazbierala Podbrezová štyri body a oskalpovať mierneho favorita môže pokojne aj tretíkrát.

Trnava - Senica (sobota, 17.00)
Seničania našli formu v pravý čas, škoda pre nich, že ju nezužitkovali na pohárový postup cez Trnavu do prvomájového finále Slovnaft Cupu. Šanca na revanš prichádza v lige, lenže na Štadióne Antona Malatinského to nebudú mať jednoduché. Trnava takisto ešte zďaleka nemá istú záchranu, no sústredí sa predovšetkým na boj o siedmu priečku, ak by to v pohári proti Žiline nevyšlo. Záhoráci po triumfoch nad Trenčínom a Nitrou cielia za ďalším trojbodovým ziskom, vďaka ktorému by sa mohli odpútať od dna tabuľky.

  

Šláger kola: Slovan - Ružomberok
Ťažko vybrať šláger kola, no zápas na Slovane by ním mohol byť. Ružomberok stále bojuje o prvé tri priečky znamenajúce priamy postup do Európy a na Žilinu stráca už len štyri body. Pripíše si menej očakávaný zisk aj v Bratislave?

Otázka kola: Na koho ukáže Ševela?
Slovan má titul vo vrecku, a hoci snaha o sezónu bez prehry je takisto vážna, predsa len práve teraz ej čas, keď môže tréner Martin Ševela experimentovať. V základnej jedenástke nerobieva takmer žiadne zmeny, no tentoraz si to môže dovoliť a dať ochutnať väčšiu dávku ligových minút aj Strelcovi, Rataovi a ďalším hráčom z lavičky. Stane sa tak?

Očakávanie kola: Potvrdí Senica formu a ešte viac zamotá boj o záchranu?
Dlhodobo odpisovaná Senica môže zrazu poskočiť až na desiate miesto. V Trnave sa však len tak nevyhráva. Zvládnu Záhoráci hrajúci v dobrej forme aj azda najťažší zápas v skupine o záchranu?

Tagy: TOP huste.tv