Novinky - 20.04.2019 13:42

Najbolestivejšie play-off v kariére: po semenníkoch aj zuby

Zdroj: huste.tv/youtube

Keď sa skončí séria medzi San Jose a Vegas, Loganovi Coutureovi poriadne odľahne. Ešte predtým však bude musieť zviesť veľké množstvo súbojov a hlavne sa jeho Sharks pokúsia zvrátiť nepriaznivý stav série 2:3. Napriek tomu platí, že 30-ročný Kanaďan si v kariére nepamätá bolestivejšiu play-off sériu. V doterajších piatich dueloch bolo v súčte udelených 182 trestných minút, čo je najviac spomedzi všetkých dvojíc prvého vyraďovacieho kola. Nie ojedinele schádza hráč z ľadu s bolestivou grimasou a nie ojedinele je to práve Couture.

V druhom zápase série inkasoval mimoriadne bolestivý zásah pukom do genitálií po strele Eakina a novinárom sa po zápase priznal, že sa reálne obával o svoje semenníky. Duel číslo päť ho zase pripravil o dva zuby. Stalo sa tak síce po nešťastnom, ale veľmi tvrdom zásahu hokejkou Jonathana Marchessaulta, ktorý si celkom správne šiel za neopatrný priestupok odsedieť štvorminútový trest. "S takouto tvárou sa môžem páčiť jedine mojej mame," vtipne poznamenal útočník San Jose, ktorého fotografie bez pochýb rozšíria zbierku "play-off úsmevov" profiligy.

Zranenia sa v tejto sérii nevyhli ani Pavelskemu a Thorntonovi. Viaceré prognózy tak predpovedajú, že sezóna sa pre Žralokov môže skončiť už najbližším zápasom, v našich geografických šírkach v pondelok skoro ráno. Sériu pritom otvárali ako druhý najsilnejší tím Západnej konferencie a na konte mali o osem bodov viac ako ich vyzývateľ snažiaci sa zopakovať spanilú jazdu spred roka.