Novinky - 20.04.2019 15:26

Véghovho súpera zlanárili na znovu nakopnutie kariéry

Zdroj: huste.tv/youtube

Tímu okolo organizácie Oktagon MMA sa podaril veľký kúsok. Do Bratislavy na júnový event privedú Američana Jakea Heuna, ktorý patril medzi popredných bojovníkov poloťažkej váhy japonskej organizácie Rizin. Ten sa v titulovom zápase postaví Slovákovi Attilovi Véghovi a fanúšikovia sa bez pochýb majú na čo tešiť. Pôvodne pritom mal šampión čeliť inému Američanovi. Jeremy Kimball po víťazstve v odvete nad Milošom Petráškom oznámil, že chce opasok, a ten v tejto hmotnostnej kategórii drží práve Végh. Ten priznal, že má s Petráškom kamarátske vzťahy a výzvu prijal: "Týmto potvrdzujem, že ho pomstím a ukážem, kto je tu šéf,"


Takto vyzeral septembrový zápas Heuna s Čechom Procházkom

S Kimballovou výzvou sa to pritom ťahalo trochu iným smerom. Zacielené mal na Karlosa Vémolu, ktorého považoval za šampióna. Český bojovník pritom už dohadoval súboj s Véghom, no od rodáka z Colorada si provokácie nenechal. Celé to vyústilo do zaujímavej slovnej prestrelky počas tlačovej konferencie, no na konci toho všetkého bolo zrušenie zápasu Kimball - Végh a hľadanie nového súpera pre domácu hviezdu. Promotéri a organizátori zacielili na Heuna, ktorý v septembri v Ázii čelil Jiřímu Procházkovi a ten ho dokázal technickým knokautom ukončiť už v prvom kole.


Véghove najslávnejšie obdobie pochádza z Bellatoru. Vo finále osemčlennej pyramídy za 25 sekúnd zrušil favorizovaného Wiuffa

Pohľad na aktuálnu formu Heuna práve neohúri. Zo svojich ostatných piatich zápasov vyhral len jediný. Aj celková bilancia 11:9 z neho práve hviezdu nerobí, no svojho času mu v štatistikách svietilo sedem víťazstiev popri troch prehrách. Práve preto vie, že potrebuje vyhrať nad nejakým zvučnejším menom, čo by jeho kariéru mohlo opäť nakopnúť. Attila Végh rozhodne zvučným menom je. Bývalý šampión Bellatoru má na konte už okrúhlu štyridsiatku profesionálnych zápasov, v ktorých našiel premožiteľa osemkrát. Od októbra 2016 absolvoval všetky svoje vystúpenia ako "domáci" bojovník. V dvoch prípadoch síce v Českej republike, ale čelil americkému súperovi a publikum tak stálo za ním.