Novinky - 22.04.2019 16:03

Florbalového šampióna nájdeme v priamom prenose Huste.tv!

Zdroj: huste.tv

Meno slovenského šampióna v mužskej florbalovej Extralige sa dozvieme v najneskoršom možnom termíne, čiže v piatom finálovom súboji. Bude ním Tsunami Záhorská Bystrica, ašpirujúce na zlatý hetrik, alebo AS Trenčín, ktorý do vyraďovacích bojov vstupoval až z ôsmej priečky. Práve tieto dva tímy obstarali finálovú bitku aj v roku 2017. Vtedy to bola jasná záležitosť pre Tsunami, ktoré súpera spláchlo 3:0 na zápasy. Tento florbalový ročník však bez pochýb zdobila vyrovnanosť mužstiev a Trenčania sú toho jasným dôkazom. Ako papierovo najslabší tím play-off pokorili prvý aj tretí celok dlhodobej časti.

"Pre mňa osobne nie je prekvapením, že AS Trenčín je vo finále. Majú skúsený tím a ťažia z toho výborne. Séria nebude vôbec ľahká, veď ide o titul," povedal pre web SZFB ešte pred štartom série Jakub Horecký, kapitán Záhorskej Bystrice. Dodal, že by si rád pripomenul finálový scenár spred dvoch rokov, ale táto séria môže byť ťažšia a vyrovnanejšia. Za pravdu mu dal aj Juraj Matejka, líder a hrajúci tréner AS: "Je to iná sezóna nové play-off a nová motivácia. Do každého zápasu chceme vstupovať čo najzodpovednejšie s cieľom vyhrať. Sme vo finále a tu sa môže stať čokoľvek,"

Že súperi mali z Trenčína rešpekt, sa ukázalo aj pri výbere štvrťfinálových súperoch. AS si za súpera nezvolil nikto z elitnej trojice a siahlo po ňom až košické Florko. Rovnako ako pred rokom z toho bola päťzápasová štvrťfinálová bitka, no tento raz so šťastnejším koncom pre trenčiansky klub. Rozhudujúci piaty zápas rozhodol aj semifinále medzi Trenčínom a Nižnou, po ktorom sa sezóna skončila víťazovi základnej časti. Piaty zápas si tento tím zahrá aj vo finále. Čelí mu celok, ktorý bral titul dva roky po sebe, základnú časť zakončil na druhej priečke a pre štvrťfinále si cielene vybral súpera z Bratislavy - Snipers. Pozíciu favorita Záhorská Bystrica naplnila, vyhrala 3:0 na zápasy a o jej semifinálovom súboji s ATU Košice sa hovorilo ako o predčasnom finále. Florbalisti Tsunami vyhrali 3:2 na zápasy a rozhodujúcu bitku v domácom prostredí si po dvoch týždňoch zopakujú aj proti Trenčínu.

Už počas základnej časti brali v oboch vzájomných zápasoch víťazstvo hostia a podobne nevyspytateľné boli aj prvé štyri finálové zápasy. Prvé tri stretnutia skončili zhodným pomerom 5:4, pričom dvakrát sa tešili Trenčania, ale v sobotu majstrovský mečbal nevyužili, doma prehrali 2:6 a tak bolo zrejmé, že majstra spoznáme až na Veľkonočný pondelok. Úvodné buly rozhodujúcej konfrontácie padne v stupavskej Športovej hale kpt. J. Nálepku o 17:50 a vy si celý duel môžete vychutnať v našom priamom prenose.

Tagy: TOP huste.tv