Novinky - 23.04.2019 14:49

Gól, ktorý spravil z Hertla miláčika fanúšikov Sharks

Zdroj: huste.tv/Twitter

Niekoľko hodín absolútnej slávy momentálne v Amerike prežíva český hokejový útočník Tomáš Hertl. O odchovancovi Slavie Praha sa už po vstupe do NHL hovorilo ako o zázračnom dieťati a fanúšikovia obdivovali šikovnosť jeho rúk, no v noci z nedele na pondelok dokázal svojim Sharks zachrániť sezónu a predĺžiť ju minimálne o jeden zápas.

San Jose totiž prehrávalo s Vegas Golden Knights v sérii 2-3 na zápasy a pred sebou malo náročný zápas v Nevade. Domácemu mužstvu sa nepodarilo postupový mečbal využiť, hoci k tomu mal viaceré pozitívne vyhliadky. Riadny hrací čas priniesol remízu 1:1, šlo sa do predĺženia a dokonca počas druhej extra desaťminútovky putoval na trestnú lavicu Barclay Goodrow. Pre Vegas šlo o jedinečnú príležitosť spečatiť svoj postup, avšak práve vtedy prišla hviezdna chvíľa Hertla.

Po zisku puku ho dokázal zaviezť až do pásma súpera a umožnil tak svojim vyčerpaním spoluhráčom striedať. V podstate však už tak ani urobiť nemuseli. Vyslať zvládol prudkú strelu švihom, ktorá zapadla do Fleuryho bránky a rozhodla o víťazstve Sharks. Pre českého hokejistu šlo už o okrúhly 40 presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Nastrieľal tak už takmer o tretinu gólov viac ako v sezóne 2017/18. Gól v oslabení počas druhého predĺženia v zápase play-off je takou raritou, že fanúšikovia San Jose posielajú cez Twitter desiatky ďakovných a oslavných odkazov. Označujú ho za "legendu", ďakujú mu za najkrajšiu Veľkú noc v živote či dokonca mu za tento gól sľubujú drinky a jedlo na celé leto.