Novinky - 23.04.2019 18:03

Basketbalový tréner Walton čelí obvineniu zo sexuálneho útoku

Zdroj: sita

Americký basketbalový tréner Luke Walton čelí žalobe zo sexuálneho útoku. Podala ju bývalá reportérka Kelli Tennantová a incident sa mal udiať v hotelovej izbe v Santa Monice v čase, keď Walton pôsobil ako asistent trénera tímu Golden State Warriors (2014 - 2016). Neskôr sa stal prvým trénerom Los Angeles Lakers, odkiaľ po neúspešnej sezóne 2018/2019 odišiel a presídlil do rovnakej funkcie v tíme Sacramento Kings.

Podľa Tennantovej Walton chcel zneužiť ich dobrý priateľský vzťah a v hotelovej izbe ju nečakane zvalil na posteľ a začal ju proti jej vôli bozkávať. Po chvíli s tým prestal, ale potom sa pokúsil ešte o jeden sexuálny útok pri jej odchode z izby. Keď sa mu opäť vytrhla zo zovretia, iba so smiechom vyhlásil: "Som rád, že som ťa videl." Tennantová sa údajne zverila so svojou neblahou skúsenosťou priateľom, ale žalobu nepodala, až teraz po rokoch.

Niekdajšia športová reporérka v žalobe uviedla, že Walton ju prenasledoval aj neskôr v čase, keď sa stal trénerom LA Lakers a ona pracovala pre televíznu spoločnosť Spectrum SportsNet a SportsNet v Los Angeles. Basketbalové organizácie Warriors a Lakers na správy o obžalobe Waltona zatiaľ len stroho reagovali, že to zatiaľ nebudú komentovať a počkajú si na ďalší vývoj udalostí.